Osmangazi'de 5 Yıldızlı Polis Merkezinin Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

Osmangazi'de 5 Yıldızlı Polis Merkezinin Temeli Atıldı

Osmangazi\'de 5 Yıldızlı Polis Merkezinin Temeli Atıldı

Osmangazi Belediyesinin Bağlarbaşı Mahallesinde yaptıracağı modern polis merkezinin temeli atıldı.

22.01.2014 14:30  Güncelleme: 14:39

Osmangazi Belediyesi tarafından Bağlarbaşı Mahallesi'nde yaptırılacak modern polis merkezinin temeli atıldı.

Osmangazi Belediyesi tarafından Bağlarbaşı Mahallesi Balkan Sokak'ta yaptırılan Necdet Pamir Polis Merkezi için temel atma töreni düzenlendi. Mahallelerde huzuru ve güven için sürdürülen çalışmalar neticesinde modern polis merkezi hizmete sunulacak. Yaklaşık 1 milyon TL'ye mal olacak polis merkezi bin 254 metrekare alana sahip olacak. 2 kat bodrum olmak üzere 6 katlı olarak inşa edilecek. Polis merkezi teknik, emniyet birimleri, yemekhane ve kapalı otoparkı ile Bursa ve Osmangazi'ye hizmet edecek. Ayrıca polis merkezi nüfusu 200 bini bulan bir bölgenin ihtiyacını karşılayacak. Polis merkezinin 8 ay içerisinde tamamlanması bekleniliyor.

Temel atma törenine Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Cihat Çini, Bursa İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Vali Münir Karaloğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Osmangazi Belediyesi Halk Dansları grubunun gösterileri ile başlayan program açılış konuşmaları ile devam etti. Temel atma töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Göreve geldiğimiz günden bu zamana kadar çalmadığımız kapı, girmediğimiz sokak kalmadı. Her mahallemize bir hizmet götürdük. Hamitler bölgesinden başlayarak, Güneştepe, Yunuseli'ye hizmetler getirdik. Bu bölgeler bizlerin gelişim bölgesi oldu. Burada kaçağın önüne geçtik. Burası Osmangazi ve Bursa'nın cazibe merkezi oldu. Yapmış olduğumuz bu 5 yıllık çalışmaları Osmangazi'nin temel atma dönemi olarak görüyoruz. Burada yapmış olduğumuz bina örnektir" dedi.

Emniyet teşkilatının güçlendiğini ve büyüdüğünü söyleyen Durmuşlar, "Burada polis merkezimizin temel atma töreninde birlikteyiz. Şehirlerimizin güvenliğini sağlamak için hizmet binaları çok önemlidir" diye konuştu.

Şehrin güvenliğinden vali ilçenin güvenliğinden ise kaymakamın sorumlu olduğunu ifade eden Karaloğlu, "Vatandaşın huzur ve güvenliğini sağlamak bizim birinci görevimizdir. Ama belediyelerimiz bu konuda da bize mekan hazırlayarak, yardımcı oluyorlar. Osmangazi Belediyesi'de Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki polis merkezimizi yapmak için temel atacak. Ama bu polis merkezi Bağlarbaşı'na hizmet etmeyecek. Bu polis merkezimiz çevresindeki mahallelere de hizmet edecek" açıklamasını yaptı.

Açılış konuşmaların ardından protokol, butona basarak, polis merkezinin temelini attı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmangazi'de 5 Yıldızlı Polis Merkezinin Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement