55 Yıl Önceki Muhtarla 55 Doğumlu Muhtarın Karşılaşması - Son Dakika
Yerel

55 Yıl Önceki Muhtarla 55 Doğumlu Muhtarın Karşılaşması

55 Yıl Önceki Muhtarla 55 Doğumlu Muhtarın Karşılaşması

Eskişehir Odunpazarı’na bağlı Paşa Mahallesi Muhtarı Behiç Ölmezer, kendisinden tam 55 yıl önce muhtarlık yapan eğitimci-gazeteci-yazar İlyas Küçükcan’la ilk kez karşılaştı.

17.08.2015 11:04

Eskişehir Odunpazarı'na bağlı Paşa Mahallesi Muhtarı Behiç Ölmezer, kendisinden tam 55 yıl önce muhtarlık yapan eğitimci-gazeteci-yazar İlyas Küçükcan'la ilk kez karşılaştı.

82 yaşında olan ve Eskişehir'in ilk köy enstitülü öğretmen ve eğitimcilerinden olan,aynı zamanda bir çok tarihi kitapta imzası bulunan İlyas Küçükcan, Odunpazarı'ndaki bir kahvehanede tanıştığı Muhtar Behiç Ölmezer ile uzun uzun sohbet etti. Öğretmenlik yaparken 1960 ihtilali sonrası nasıl muhtar olduğunu anlatan Küçükcan, "İhtilalin hemen ertesi gün bizi topladılar, Eskişehir'in tüm mahalle ve köylerinde muhtar olarak yolladılar. Ben muhtarlığı o zamanlar muhtar olan Sami Gürçay'dan almıştım. Muhtarlığım 2 yıla yakın sürdü. Öğretmeniz tabii ki. Bizim hayır deme lüksümüz yoktu. Sonra 5 muhtar arkadaş olarak Dede Mahallesi Muhtarı Mustafa Yavuz, Şarkiye Mahallesi Muhtarı Asım Koyun, Cunudiye Mahallesi Muhtarı İsmail Oksaş ve Orta Mahalle Muhtarı Bekir bey ve ben hep bir arada bir odada muhtarlık yaptık" dedi.

1955 Doğumlu olan Paşa Mahallesi Muhtarı Behiç Ölmezer ise, 55 yıl önce aynı görevi yapan İlyas Küçükcan ile tanışmaktan, o yıllardaki hatıraları dinlemekten mutlu olduğunu söyledi

Yapılan sohbeti dinleyenler ise, 82 yaşındaki öğretmen eğitimci yazar İlyas Küçükcan'ın hafızası karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler. Küçükcan'ın anılarda kalmış 55 yıl öncesi muhtarlığı, o zaman yapılan işleri ve insanları tek tek isimleriyle biliyor olması herkesi şaşırttı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 55 Yıl Önceki Muhtarla 55 Doğumlu Muhtarın Karşılaşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement