609 Yıllık Namazgahta Teravih Namazı - Son Dakika
Yerel

609 Yıllık Namazgahta Teravih Namazı

609 Yıllık Namazgahta Teravih Namazı

Gelibolu Hoca Hamza Mahallesi Fener Meydanı’nda bulunan 609 yıllık tarihi açık namazgâhta teravih namazı serin havada kılmanın keyfine varılıyor.

21.06.2016 14:38

Gelibolu Hoca Hamza Mahallesi Fener Meydanı'nda bulunan 609 yıllık tarihi açık namazgahta teravih namazı serin havada kılmanın keyfine varılıyor.

Osmanlı Devleti'nin ilk dönemlerinde ordunun savaşa giderken, yada dönüşte topluca namaz kılıp dua ettiği Fener Meydanındaki namazgahta, havaların sıcak olması sebebiyle kılınan teravih namazının heyecanını gencinden yaşlısına herkes yaşadı. Ramazan ayı süresince teravih namazının idrak edildiği alanın 1400'lü yıllardan yapıldığını ifade eden Gelibolu İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler, "Türklerin Anadolu'dan Rumeli'ye geçişlerinden sonra askerlerin namaz kılmaları için yapılmış olan bir namazgah'tır. Gelibolu'ya gelen ziyaretçilerin önemli bir bölümü de burayı ziyaret ediyor. Normal zamanlarda burada namaz kılınmıyor. Ancak, havaların sıcak olması nedeniyle halkımızın daha rahat nefes alarak teravih namazlarını kılmaları için böyle bir düzenleme yapalım istedik" şeklinde konuştu.

Müftü Özler, ramazan ayı boyunca teravih namazlarının Namazgah'ta kılınacağını da sözlerine ekledi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 609 Yıllık Namazgahta Teravih Namazı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement