61 Gönüllü Toplum Polisiyiz" Projesi - Son Dakika
Yerel

61 Gönüllü Toplum Polisiyiz" Projesi

61 Gönüllü Toplum Polisiyiz" Projesi

Trabzon Valisi Öz: "İlimiz özel eğitim ve mesleki eğitim uygulamalarında avantajlı konumdadır"

01.04.2014 17:55

"61 Gönüllü Toplum Polisiyiz" projesi kapsamında Erdoğdu Özel Eğitim Uygulama Merkezinde etkinlik gerçekleştirildi.

Trabzon'daki 6-14 yaş aralığındaki down sendromlu ve diğer engelli gruplardaki bireylerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla hazırlanan projenin açılış törenine Vali Abdil Celil Öz ve eşi Rukiye Öz, Trabzon Belediyesi Başkan Vekili Osman Gökhan Bali, Emniyet Müdürü Murat Köksal, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, okul idarecileri ile öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Öz, burada yaptığı konuşmada, down sendromlu ve diğer engelli gruplardaki bireylerin sorunlarının tespiti ve çözüm yollarının belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilen projenin, iki boyutuyla önemli olduğunu söyledi.

Birincisinin güvenlik ve polislik anlayışının toplum destekli polislik şekline dönüşmesi ve önleyici kolluk faaliyetlerinin güvenlik hizmetlerinde ne kadar önemli olduğunun toplumla ve kamu kesimlerinin yanında engelli çocuklarla paylaşılması gerektiğini belirten Öz, şunları söyledi:

"Günümüz güvenlik anlayışında suçların işlendikten sonra faillerinin yakalanmasından ziyade bilinçlenme, eğitim ve farkındalığı arttırarak toplumun tüm kesimleriyle beraber suç işlenmesinin önlenmesi, huzurlu bir toplumun oluşturulması temel yaklaşımımızdır. Bu yönüyle bakıldığı zaman polislik ve güvenlik hizmetlerinin hem halkla paylaşılması ve halkın bu konuda bilinçlenmesi hem de eğitimle birlikte tabandan itibaren bu bilincin tüm kesimlerde geliştirilmesi temel anlayışımızdır."

Öz, ikincisinin ise devlet olarak toplumun tüm kesimleriyle beraber engelli vatandaşlarda küçük yaştan itibaren mali ve sosyal haklar, iş ve istihdam imkanının dışında eğitim konusunda da önemli mesafeler alınması olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"Ülke genelinde ana okulundan bütün eğitim kademelerine kadar hepsinde engelli çocuklarımız için eğitim imkanımızı yüzde 90-95'lere kadar çıkarmış bulunmaktayız. Trabzon ise bu anlamda avantajlı illerimizden birisidir. Gerek il merkezinde gerekse doğu ve batıdaki merkez ilçelerimizde ana sınıfından başlayarak bütün eğitim kademelerinde özel eğitim uygulama ve iş okullarımız var."

Öğrencilerin gerçekleştirdiği havaya balon bırakma ve müzikal etkinliklerin ardından eşi Rukiye Öz ile birlikte sınıfları gezen Öz, çocuklarla resim yaptı.

Karadeniz Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezini de ziyaret eden Öz, yapılan çalışmaları çok beğendiğini dile getirerek, öğrencilere ve öğretmenlerine teşekkür etti. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 61 Gönüllü Toplum Polisiyiz' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement