7 Aralık Üniversitesi'nin 2013-2014 Akademik Yılı Başladı - Son Dakika
Yerel

7 Aralık Üniversitesi'nin 2013-2014 Akademik Yılı Başladı

7 Aralık Üniversitesi\'nin 2013-2014 Akademik Yılı Başladı

Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nin 2013-2014 akademik yılı törenle başladı.7 Aralık Üniversitesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törene; Kilis Valisi Süleyman Tapsız, İl Jandarma Komutanı Vekili Jandarma Yarbay Emre Abdullah Gök, 7 Aralık...

09.10.2013 12:06

Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nin 2013-2014 akademik yılı törenle başladı.

7 Aralık Üniversitesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törene; Kilis Valisi Süleyman Tapsız, İl Jandarma Komutanı Vekili Jandarma Yarbay Emre Abdullah Gök, 7 Aralık Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Türer, YÖK üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar, daire amir ve müdürleri, davetliler, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış töreninde konuşan 7 Aralık Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Türer, 7 Aralık Üniversitesi'nin kurup gelişmesinde katkı sağlayan herkesi şükranla andıklarını belirterek, "Üniversitenin Kilis'in kültürel, ekonomik, sosyal anlatma katkı sağlamaktadır. 260 öğretim elamanı üniversitemizde görev yapıyor. 300 idare personelimiz var. 8 bin öğrencisi olan önemli bir üniversiteyiz. 2 bin 400 yeni öğrenci bu yıl eğitime başladı. Üniversitemizin eski haline bilenler bilir. 6 yılda büyük mesafeler kat edildi. Hem fiziki anlamda hem personel hem de öğrenci anlamında, 93 bin metrekare kapalı alanı olan bir üniversiteyiz. Her türlü sosyal tesisimiz var. Şimdi yeni bir kampus daha oluşacağız. Ziraat Fakültesi'nin kurulacağı alana böylece kampus sayımız 3'e çıkmış olacak" dedi.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız ise 7 Aralık Üniversitesi'nin gelişen bir üniversitesi olduğunu belirterek, "Üniversiteler kurulduğu illere katkı sağlar. Bu nedenle devletimizin sunduğu hizmetlerden öğrencilerimizin en iyi şekilde yararlanması gerekiyor. Öğrencilerimiz birbirleri ile yarış halinde olması gerektiğini düşünüyorum. Eğer bir insan kendini ikinci sıraya göre hedefler ise o ikinci sırada okulu bitirir, hayatta böyleden insanlar hep önüne hedef koymalıdır. Hedef koymaz iseniz başarılı olamazsınız. Daha fazla eğitim uygulamalarını ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Öğrencilerimiz kütüphanede konu araştırmak için daha fazla çalışması gerekiyor. Ne kadar çok çalışırsanız o kadar başarılı olursunuz" diye konuştu.

Daha sonra 2012-2014 eğitim-öğretim yılının ilk dersini YÖK Yürütme Kurulu üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu tarafından verildi. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 7 Aralık Üniversitesi'nin 2013-2014 Akademik Yılı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement