7. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması Ödül Töreni Haberi Ve Haber Fotoğrafları - Son Dakika
Yerel

7. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması Ödül Töreni Haberi Ve Haber Fotoğrafları

7. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması Ödül Töreni Haberi Ve Haber Fotoğrafları

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri Tarafından Düzenlenen 7. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması'nın Bu Yılki Kazananları Belli Oldu.

31.05.2011 00:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri tarafından düzenlenen 7. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması'nın bu yılki kazananları belli oldu. Dereceye giren yarışmacılar, 28 Mayıs Cumartesi günü Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen törenle ödüllerini aldı.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Zeytinburnu Kaymakamı Mustafa Dündar, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Zeytinburnu Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Ali Koluaçık, Belediye Meclis Üyeleri, bu yılki yarışmanın okuma listelerinde kitapları bulunan yazarlardan Hüsrev Hatemi, Turan Oflazoğlu, Gülten Dayıoğlu, Gökhan Özcan, Mevlana İdris, Birsen Ekim Özen, Murat Kaya ile Zeytinburnu Mahalle Muhtarları ve İlçe Okul Müdürleri'nin katılımıyla gerçekleştirilen ödül törenine Zeytinburnu halkı da yoğun ilgi gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri üyeleri tarafından hazırlanan gösteri ile devam etti. Masal kahramanları Keloğlan ve Bilge Kız'ın sunumuyla gerçekleştirilen programda yer alan, Taş Devri'nde Bilgi Evi ve Bir Yazarın Çocukluğu adlı tiyatro, sokak röportajları, Rumeli ve Karadeniz yöresi halk oyunları ve dans gösterileri tüm davetliler tarafından yoğun alkış topladı.

Törenin en heyecanlı anı ise ödüllerin açıklanmasıyla yaşandı. 7. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması'nda ilk on dereceye giren yarışmacılar heyecanla isimlerinin okunmasını bekledi. İlk üç derecenin ilan edileceği anda doruğa çıkan heyecan, açıklanan derecelerle yerini büyük bir sevinç ve coşkuya bıraktı. Yarışmanın birincileri 1000 TL'lik para ödülü ve sınav başarı belgelerini, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem'den alırken, ikincilere 750 TL'lik para ödülü ile sınav başarı belgelerini Zeytinburnu Kaymakamı Mustafa Dündar, üçüncülere 500 TL'lik para ödülü ve sınav başarı belgelerini Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın takdim etti.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem yaptığı konuşmada, sosyal belediyeciliğin güzel bir örneğini görmekten dolayı memnun oluğunu dile getirdi. Ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan kitap okuyan insan sayısının azlığına dikkat çeken Ekrem Erdem, bu soruna kitap okuma yarışması gibi güzel bir etkinlikle çözüm üreten değerli Belediye Başkanı Murat Aydın'ı tebrik ettiğini ve bu etkinliğin ülke genelinde de yaygınlaşması gerektiğini belirtti.

Zeytinburnu halkının kitap okuma yarışmasına gösterdiği ilgiden memnun olduğunu ifade eden Zeytinburnu Kaymakamı Mustafa Dündar ise konuşmasında, kitaba ve okumaya olan bu yoğun ilginin memnuniyet verici olduğunu, Zeytinburnu halkı için gerçekleştirilen hizmet ve projelerin en önemlisinin kitap okuma yarışması olduğunu belirterek başta Belediye Başkanı Murat Aydın olmak üzere, ilgi duyan ve destekleyen herkese teşekkür etti.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın törende yaptığı konuşmasında bu yıl kitap okuma yarışmasına yoğun ilgi gösteren Zeytinburnu halkına teşekkürlerini sundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, ilk kez Zeytinburnu'nda açılan Bilgi Evleri'nin model olduğunu ve diğer ilçelerde de yaygınlaştığını dile getiren Aydın; "Bugün beş binden fazla insanımız, Bilgi Evleri'nde gerçekleştirdiğimiz kitap okuma yarışmasına katıldı.

Bu tablo Zeytinburnu adına gelecekten umutlu olmamızı sağlıyor. Bu tablo ayakta alkışlanacak bir tablodur. Bilgi güçtür, bilgi okullarda, bilgi evlerinde ve kitaplardadır. Bilgiden aldığımız güçle Ay-Yıldız'lı bayrağımızın gök kubbede kıyamete kadar dalgalanmasına katkı sağlayacağız. Katılım sağlayan, katkı veren herkese, tüm Zeytinburnu halkına canı gönülden teşekkür ediyorum." dedi.

Törenin konuklarından olan yazar Gülten Dayıoğlu, sahnede yarışmacılara ödüllerini verirken yaptığı konuşmasında, ilk romanı olan Fadiş adlı kitabının 40. yılını kutladığını ve 7. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması'nda bu kitabına yer verilmesinin kendisi için bir armağan olduğunu söyleyerek Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'a teşekkürlerini iletti.

Törende yarışmanın dördüncüleri 400 TL, beşincileri 300 TL, 6, 7, 8, 9 ve 10.'ları ise 200 TL para ödülü ile sınav başarı belgelerini aldılar. Aynı dereceye giren üyelerle birlikte 56 yarışmacı ilk on derecede toplamda 21.850 TL'lik para ödülü alırken, ilk üç dereceye giren yarışmacılar, ailelerinden iki kişiyle beraber gidebilecekleri "Safranbolu-Kastamonu ve Amasra Kültür Gezisi"ne katılmaya hak kazandı.

Yarışmaya katılan tüm üyeler sınav sonuç karnelerini 30 Mayıs 2011 Pazartesi gününden itibaren üye oldukları bilgi evlerinden alabilecekler. Ayrıca yarışmacılar sınav sonuçlarını bugünden itibaren www.zeytinburnu.bel.tr ve www.bilgieviorg.tr adreslerinden öğrenebilecekler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Yerel 7. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması Ödül Töreni Haberi Ve Haber Fotoğrafları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement