8. Ulusal Yavru Tema Şenliği - Son Dakika
Yerel

8. Ulusal Yavru Tema Şenliği

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Sun Topia Otel'de düzenlenen 8.Ulusal Yavru TEMA Şenliği'ne 34 ilden 100'ün üzerinde öğrenci, öğretmen ve TEMA gönüllüleri katıldı.

19.04.2012 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Sun Topia Otel'de düzenlenen 8. Ulusal Yavru TEMA Şenliği'ne 34 ilden 100'ün üzerinde öğrenci, öğretmen ve TEMA gönüllüleri katıldı.

Şenliğin açılışında konuşan TEMA Vakfı Genel Müdürü Serdar Sarıgül, 2B'lik taşınmazların hak sahiplerine satışını düzenleyen kanunun TBMM'den geçtiğini hatırlattı. Bu konuda "son derece üzgün" olduklarını dile getiren Sarıgül, TEMA olarak mücadeleyi bırakmayacaklarını, mücadelelerini hukuki zeminde yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

Sarıgül, "Üzerinde bulunduğumuz gezegende yaşamak istiyorsak, bu gezegeni yaşatmak durumundayız. Bu gezegendeki ormanları, suları, bütün doğal varlıkları korumak durumundayız" dedi.

Manavgat Milli Eğitim Müdürü Faruk Karcı, sanayileşmenin sonucunda dünyada bazı sorunlar oluştuğunu, bu sorunların başında da çevre sorununun geldiğini kaydetti. TEMA Vakfı'nın insanları bilinçlendirmek amacıyla yaptığı etkinliklere dikkati çeken Karcı, başta erozyon olmak üzere çevre sorunlarına karşı halkı bilinçlendirmede yaptığı çalışmalardan dolayı TEMA yöneticilerine teşekkür etti.

Kızılot Belediye Başkanı Mustafa Keçer, erozyonu insanların tetiklediğine dikkati çekti. TEMA Vakfı'nın erozyona yönelik ciddi çalışmaları olduğunu hatırlatan Keçer, TEMA çalışanlarını kutladı.

TEMA Vakfı Manavgat Temsilcisi Şenay Malbora, 2 gün sürecek şenlikte çocuklara yönelik etinlikler düzenleneceğini, katılımcıların Manavgat ve Side'nin doğal ve tarihi güzelliklerini ziyaret edeceğini bildirdi.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 8. Ulusal Yavru Tema Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement