9. Dursun Akçam Kültür Sanat Günleri - Son Dakika
Yerel

9. Dursun Akçam Kültür Sanat Günleri

9. Dursun Akçam Kültür Sanat Günleri

9."Dursun Akçam Kültür ve Sanat Günleri" etkinliklerle devam etti.

12.05.2013 08:05

9. "Dursun Akçam Kültür ve Sanat Günleri" etkinliklerle devam etti.

Dursun Akçam Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen "Dursun Akçam Kültür ve Sanat Günleri" ikinci gününde de etkinliklerle devam etti.

Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Alper Akçam, Dursun Akçam Kültür Evi'nde devam eden etkinliklerde ikinci gününde katılımın daha çok olduğunu, özellikle gençlerden olan katılımdan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Yazar Metin Turan Yöre Yazarlarında Göç Simgesi konulu konuşmayı yaptı. Turan, Göç ve Göçmenlik Türk kültürünü en önemli belirleyenlerinden birini oluşturduğunu ifade ederek şöyle devam etti:

"Kültürümüzdeki kavramlara baktığımızda göçebeliğe ilişkin bir dolu yaşanmışlık ve kazanımın göç eksenine dayandığını görürüz. Hatta ölümü bile biz 'Hakk'a yürüdü', 'göç etti' olarak nitelendiririz" diye konuştu.

Turan, kültür hayatında, göçün bu denli belirleyici olduğu bir halkın, yaratmış olduğu edebiyat eserlerinde de bunun izlerini görmenin kaçınılmaz olacağına dikkat çekerek, şunları konuştu: "Türk edebiyatında göç ve göçmenlik kavramaları destan döneminde başlayarak tarihi bir olgu olarak vardır. Destanlar döneminde günümüze uzanan çizgide göçün kültür ve edebiyat dünyamızda geniş bir yer kapladığı açıktır."

Yurda Taşkıran tarafından yağlı boya resim sergisi açıldı. Program Grup Zemheri'nin "şiir ve müzik akşamı" dinletisiyle devam etti. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 9. Dursun Akçam Kültür Sanat Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement