AB Pazarının Önemi Arttı - Son Dakika
Yerel

AB Pazarının Önemi Arttı

MTSO Başkanı Aşut: "Kuzey Afrika ve Ortadoğu'daki sorunlar, AB pazarını daha önemli hale getirdi"

11.09.2013 13:17

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'daki sorunların AB pazarını daha önemli hale getirdiğini bildirdi.

Aşut, yaptığı yazılı açıklamada, temmuz ayında sanayi üretiminin aylık bazda yüzde 0,9 artış gösterdiğini, yıllık bazda ise geçen yıla oranla yüzde 5,8'lik artış yaşandığını hatırlattı.

Sanayi üretimindeki artışın yetersiz olduğunu belirten Aşut, şunları kaydetti:

"Üretmek, rekabeti sağlamak ve ihracat yaparak büyümeye katkı vermek zorundayız. 2014 kolay bir yıl olmayacak ama Avrupa Birliği'nin toparlanmasının hem ihracatımızı hem de buna bağlı büyümeyi tetikleyeceğine inanıyoruz. Neticede AB hala en büyük ticaret partnerimiz. AB'ye İhracat payımız yüzde 55'lerden yüzde 35'lere gerilemiş. Eski rakamlara yaklaşırsak hem büyüme olumlu etkilenir hem de cari açık azalır."

Küresel ve bölgesel olumsuzluklara rağmen yakalanan büyüme trendinin yadsınamayacak derecede önemli bir başarı olduğunu ifade eden Aşut, "Kuzey Afrika ve Ortadoğu'daki sorunlar, AB pazarını daha önemli hale getirdi" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin daha çok üretmenin yanı sıra daha çok katma değer yaratmak zorunda olduğunu vurgulayan Aşut, şöyle devam etti:

"Düşük ve orta teknolojili ürünlerle hamallığı bırakıp, yüksek teknolojili üretime geçmek ve markalaşmak zorundayız. İnsan sermayemizi doğru yetiştirmek zorundayız. Sürekli başkalarına bakarak gelişme olmaz. Biz kendimize bakalım. 'Onların da ekonomisi kötü, onlar da büyümüyor 'demekle olmaz. Biz kendimize bakıp yapısal reformlarımıza odaklanalım. Ülkemizin bu potansiyeli vardır." - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AB Pazarının Önemi Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement