Abb Van Şube Başkanı Baş'tan Giyik'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Abb Van Şube Başkanı Baş'tan Giyik'e Ziyaret

Abb Van Şube Başkanı Baş\'tan Giyik\'e Ziyaret

Anadolu Basın Birliği (ABB) Van Şube Başkanı Vezir Baş, beraberindekilerle İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Cafer Giyik'i ziyaret etti.

11.03.2013 21:12

Anadolu Basın Birliği (ABB) Van Şube Başkanı Vezir Baş, beraberindekilerle İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Cafer Giyik'i ziyaret etti.

Vezir Baş, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Ziya Türk, Yavuz Görentaş, Deniz Baş, Mustafa Ece, Ayhan Yazlık, Adem Yılboğa ile üyeler Ercan Şahin ve Fehmi Tekdur ile Cafer Giyik'i ziyaret ederek bir süre görüştüler. Ziyarette konuşan Vezir Baş, deprem sonrası yerel gazetecilere verileceği açıklanan konutlarla ilgili olarak şu ana kadar somut hiçbir adımın atılmadığını söyledi. Vezir Baş, "Deprem sırasında ve sonrasında Van'daki görevlerine devam eden gazeteciler mağduriyetlerini Van Valisi Münir Karaloğlu'na ilettiler. Karaloğlu'da konuyu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'a aktardı. Beşir Atalay da yaşanan afet kapsamında yapılan konutlardan basın mensupları için 100 adet kontenjan ayrılabileceğini açıklamıştı. Bunun üzerine Vali Karaloğlu, ABB ve Vangölü Gazete Cemiyeti üyeleri arasında ihtiyacı olanların yer aldığı listelerin verilmesini istedi. Söz konusu listeler valilik havalesiyle

AFAD İl Müdürlüğü'ne verildi. Kalıcı AFAD konutlarının dağıtım işlemleri tamamlanma aşamasına gelmiş olmasına rağmen gazetecilere verileceği açıklanan konutlarla ilgili olarak şu ana kadar hiçbir adım atılmadı. Yaşanan süreç içerisinde yer alan kurumların ve yetkililerin gazetecilerin mağduriyetinin giderilmesi ve konutların verilmesiyle ilgili düzenlemelerin yapılmasını, verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz" dedi.

Van'da yaşanan depremlerde mağduriyet yaşayan gazetecilere konut verilmek üzere cemiyetler tarafından oluşturulan listelerin dosyalarında olduğunu belirten AFAD İl Müdürü Cafer Giyik ise, "Gazetecilere verileceği söylenen konutlarla ilgili şu ana kadar hiçbir işlem yapılmadı. AFAD mevzuatında yer alan hak sahipliği şartlarına göre de şu aşamada bir işlem yapmamız mümkün değil. Yerel olarak konu bizim yetki sınırlarımızı aşıyor. Bu konuda gerek TOKİ Başkanlığı'na gerekse ilgili bakanlığın yapacağı düzenleme sonunda verilecek talimatlarla işlem yapılabilir. Atılacak bu adımların afet konutlarının dağıtımının son aşamaya geldiği bugünlerde gerçekleşmesi konunun çözümünü sağlayabilir. Bu nedenle ilgili merciler nezdinde girişimde bulunulması gerekiyor" diye konuştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Abb Van Şube Başkanı Baş'tan Giyik'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement