ABD'de 3 Müslüman Gencin Öldürülmesi - Son Dakika
Yerel

ABD'de 3 Müslüman Gencin Öldürülmesi

KOCAELİ/ ABD'de öldürülen 3 Müslüman genç için Kocaeli ve Karabük'te gıyabi cenaze namazı kılındı.

15.02.2015 17:10

KOCAELİ/ ABD'de öldürülen 3 Müslüman genç için Kocaeli ve Karabük'te gıyabi cenaze namazı kılındı.

İzmit ilçesindeki Sekapark Camisi'nin avlusunda toplanan AK Parti İl Gençlik Kolları üyesi grup, 10 Şubat'ta ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinin Chapel Hill kasabasında başlarından vurularak öldürülen 3 Müslüman genç için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Namaza AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdurrahim Boynukalın, Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz ve partililer katıldı.

Karabük

Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi önünde toplanan AK Parti İl Gençlik Kolları üyeleri, Müslüman gençler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Grup sözcüsü Ahmet Alay, namazın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "özgürlükler ülkesi" olarak anılan ABD'de 3 gencin vahşice öldürülmesini kınadıklarını söyledi.

Charlie Hebdo saldırısında Batılılar ve bir kısım medyanın insan hakları naraları atarak, "Hepimiz Charlie'yiz" dediklerini anımsatan Alay, "Bugün sırf Müslüman oldukları için öldürülen bu 3 genç karşısında dilsiz şeytan gibi susmaktadır. Peygamber'e hakareti basın özgürlüğüyle eş tutanlardan neden ses çıkmıyor? Bunun tek sebebi var, o da Müslüman olmaları" diye konuştu.

Öldürülen 3 genç için dua eden grup, tekbir getirdikten sonra olaysız dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel ABD'de 3 Müslüman Gencin Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement