Acıpayam'da 2b Tapuları Dağıtılmaya Başlandı - Son Dakika
Yerel

Acıpayam'da 2b Tapuları Dağıtılmaya Başlandı

Acıpayam\'da 2b Tapuları Dağıtılmaya Başlandı

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde 2B arazilerinin tapularını Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar hak sahiplerine verdi.

08.05.2013 15:10

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde 2B arazilerinin tapularını Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar hak sahiplerine verdi.

Denizli'de 2B yasasından en çok yararlanan ilçe Acıpayam olurken, toplam bin 266 2B'li parselin bulunduğu bölgede ilk tapusuna alan Yolçatı Köyü'nden Ercan Şahan ile Alcı Köyü'nden Ziya Bozkur oldu. Acıpayam Kaymakamlığında düzenlenen tören ile tapularını Kaymakam Uğur Kalkar'ın elinden alan köylüler, büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirtti.

Tapuların dağıtılmaya başladığını ifade eden Acıpayam Mal Müdürü Mustafa Ekinci, tapuların hak sahiplerine verilmeye başlandığını belirtti. Ekinci, "6292 sayılı kanun kapsamında 2B arazisi için başvuru yapan ve kendilerine satış tebligatları gönderilen başvuru sahiplerinden, yükümlülüklerini yerine getiren vatandaşlarımız, 3 ay içinde Tapu Müdürlüğü'nde taşınmazlarını adlarına tescil ettirerek satış bedeli dışında hiçbir masraf ödemeden tapularını alabileceklerdir. Vatandaşlarımız artık kendi tapulu topraklarını işleyebilecekler" dedi.

Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar da, 2B arazilerinin tapulu hale getirilmesinin çok önemli bir düzenleme olduğunu belirterek, "Tapuların verilmeye başlanmasıyla yıllardır devam eden çok önemli bir sorun çözülmüş oluyor. Tapusunu alan ve alacak olan vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Acıpayam'da 2b Tapuları Dağıtılmaya Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement