Acıpayam'da "Gübre Kokusu" Yine Gündemde - Son Dakika
Yerel

Acıpayam'da "Gübre Kokusu" Yine Gündemde

Acıpayam'da, ilçe merkezlerindeki refüjlere atılan tavuk gübresi kokusunun çevreye verdiği rahatsızlık yeniden gündeme geldi.

03.01.2012 18:40

Acıpayam'da, ilçe merkezlerindeki refüjlere atılan tavuk gübresi kokusunun çevreye verdiği rahatsızlık yeniden gündeme geldi.

Belediye Meclisi Üyesi ve Ziraat Teknisyeni Şeref Tekin, gazecilere yaptığı açıklamada, Atatürk Bulvarı, Emniyet Kavşağı ve Sanayi Caddesi üzerindeki refüjlerin bazı bölümlerine atılan tavuk gübresinin çevreye yaydığı kokudan vatandaşların rahatsız olarak şikayetlerini dile getirdiklerini bildirdi.

Ağustos ayında aynı konuda vatandaşların yoğun şikayetleri bulunduğunu hatırlatan ve uygulamayı talihsizlik olarak niteleyen Tekin, şunları söyledi:

"Tavuk gübresi çimlerin üzerine bu şekilde atılmaz, yağmurla birlikte bol miktarda atılan bu gübre çimleri yakar kurutur. Bu gübre genellikle Mart ayında kullanılır. Toprağa atılan tavuk gübresinin çapalama yapılarak toprağa karışması sağlanırsa faydası tam olur ve koku yapmaz. Bu uygulamanın işin ehli olmayan kişiler tarafından rastgele yapıldığını tahmin ediyorum. Çimler için kullanılacak gübre de yüzde 21'lik amonyunsülfat gübresidir" diye konuştu.

Tekin, çarşı esnafının, rüzgarın esmesiyle birlikte tavuk gübresinin dayanılmaz kokusu karşısında sıkıntı yaşadığını belirtti.

- DENİZLİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Acıpayam'da 'Gübre Kokusu' Yine Gündemde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement