Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Sinek Mücadelesi - Son Dakika
Yerel

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Sinek Mücadelesi

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kaşif Barut, Şubat ayında başlayan larva, sinek ve haşere ile mücadelenin yoğun bir şekilde devam ettiğini bildirdi.

03.07.2011 13:40

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kaşif Barut, Şubat ayında başlayan larva, sinek ve haşere ile mücadelenin yoğun bir şekilde devam ettiğini bildirdi.

Barut, yaptığı yazılı açıklamada, Seyhan, Çukurova, Yüreğir, Sarıçam ve Karaisalı ilçeleri ile 62 orman köyünde şubat ayından bu yana, sivrisinek ve karasineklerin üreyebileceği açık alanlar, vejetasyonlu sular ve az kirli sularda bulunan larvalar ile Mayıs ayından itibaren de "Uçkun Mücadele" hizmetine başlandığını belirtti.

Kanal, fosseptik, rögar, yağmur mazgalları ve ahırlardaki yumurta bırakmaya hazır sinek, sivrisinek, ve tatarcıkları termal sisleme (sıcak sisleme) yöntemi ile ilaçlayarak yok etmeyi amaçladıklarını ifade eden Barut, sinekle mücadele çalışmalarının 32 ayrı ekiple devam ettiğini kaydetti.

Barut, sivrisinek-karasinek larvası, kene, hamamböceği ile sivrisinek-karasinek uçkunları ile sürdürülen mücadelenin hafta içi ve hafta sonu 08. 00-17. 00 saatleri arasında yapıldığını belirtti.

İlaçlamada kullanılan araçların takibi için uydu takip sistemi kurulduğunu belirten Barut, "Mücadelenin daha verimli olabilmesi adına vatandaşlar, bodrumda veya apartman bahçesinde su birikintisi, açığa akan bir kanal, bahçede havuzu olan veya ömrünü tamamlamış lastik gördüklerinde mahalle muhtarlarına haber verilmeli ve Büyükşehir Belediyesi ilaçlama birimini aranmalı. Vatandaşlar sinekle mücadele konusunda 328 82 72 ve 328 59 16 numaralı telefonlardan bilgi alabilirler" ifadelerini kullandı.

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Sinek Mücadelesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Dilek Canatar: Çukurova belediyeevleri de oturuyorum komşumuz sokak kendilerini besliyor o yayla ya gitti şu anda mahallemizi pire bastı yardımm 0 0 Yanıtla

Advertisement