Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün "Doğaya Keklik Yerleştirme Eylem Planı" kapsamında Adana'da 500 kınalı keklik doğaya bırakıldı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürü Etem Boz, Kozan ilçesine bağlı Kuytucak köyündeki etkinlikte, Kahramanmaraş'ta bulunan üretim istasyonundan getirilen 500 kınalı kekliğin Kuytucak, Akarca, Akdam, Bağözü ve Karanebili köylerinde doğaya bırakıldığını söyledi.
Sürdürülebilir av ve yaban hayatı yönetimi için av ve yaban hayvanlarının doğal yaşam ortamlarıyla korunmalarını sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Boz, istasyonlarda üretilen türlerin uygun yaşam ortamlarına yerleştirilerek çevreye adaptasyonu ile ilgili çalışma yürüttüklerini belirtti.
Kınalı kekliklerin bırakıldığı alanlarda 3 yıl avlanma yasağı uyguladıklarını vurgulayan Boz, "Kekliklerin doğaya birçok faydaları bulunmaktadır. En çok bilinen faydaları ise tahıl ambarı olarak nitelendirilen Adana'da buğdaya zarar veren ve kalitesini düşüren süne ile ölümcül hastalığa yol açan kenelerle biyolojik mücadele yapabiliyor olması. Keklik popülasyonunun artırılması için çalışmalarımız sürecek" dedi.
İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Timur Konuk, Av ve Yaban Hayatı Koruma Şube Müdürü Mehmet Yüksel Çevirgen, Doğa Koruma ve Milli Parklar Kozan Şefi Yakup Atıcı'nın da katıldığı etkinlikte 500 kınalı keklik doğaya bırakıldı. - Adana
Son Dakika › Yerel › Adana'da 500 Kınalı Keklik Doğaya Bırakıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?