Adana'daki "Taksirle Ölüme Neden Olma" İddiası Davası - Son Dakika
Son Dakika Logo

Adana'daki "Taksirle Ölüme Neden Olma" İddiası Davası

19.04.2013 14:24

Adana'da, koluna uyuşturucu enjekte ettiği arkadaşının ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Adana'da, koluna uyuşturucu enjekte ettiği arkadaşının ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Sarper D'nin ölümüyle ilgili yargılanan tutuklu sanık Z.D. (20) ve aynı davada "uyuşturucu madde kullanmak" suçundan tutuksuz yargılanan sanık G.Y. (23) ile tarafların avukatları hazır bulundu. Tutuksuz sanıklar A.K. (22) ve G.K (20) duruşmaya gelmedi.

Sanık Z.D, daha önceki savunmalarını tekrar ederek, "Eroini hazırladık, şırıngaya çektik. Sarper 'Bana vur' dedi. Ben damarını buldum. Kendisi de şırıngayı enjekte etti. Sonra, 'Bana bir şey oluyor' dedi. O esnada yere düşerek bayıldı. Ben kimsenin ölümüne neden olmadım" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Z.D'ye, "kasten öldürmenin ihmalli davranışla işlenmesi" suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Tutuksuz sanıklar hakkında ise uyuşturucu madde kullandıkları gerekçesiyle "tedavi tedbiri" kararı verildi.

-Olay-

Sanık Z.D. hakkında, Merkez Seyhan ilçesi Yenibaraj Mahallesi'nde 31 Aralık 2011 gecesi Sarper D'nin (22) koluna uyuşturucu enjekte ederek ölümüne neden olduğu iddiasıyla "bilinçli taksirle ölüme neden olmak, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlamak" suçlarından 28 yıl hapis cezası istemiyle, diğer 3 sanık hakkında ise uyuşturucu kullanmak suçlarından dava açılmıştı. - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adana'daki 'Taksirle Ölüme Neden Olma' İddiası Davası - Son Dakika


Advertisement