Adeo Başkanı Özkan: "Eczacı Fakirleşti, Tükendi" - Son Dakika
Yerel

Adeo Başkanı Özkan: "Eczacı Fakirleşti, Tükendi"

Adeo Başkanı Özkan: "Eczacı Fakirleşti, Tükendi"

Adana Eczacı Odası (ADEO) Başkanı Ersun Özkan, eczacıların yaşadığı ekonomik çıkmazların aşılamadığını, binlerce eczacının yoksulluk ve açlık sınırında mücadele verdiğini söyledi.

20.09.2015 09:44

Adana Eczacı Odası (ADEO) Başkanı Ersun Özkan, eczacıların yaşadığı ekonomik çıkmazların aşılamadığını, binlerce eczacının yoksulluk ve açlık sınırında mücadele verdiğini söyledi.

İlaç ve eczacılık dışında ülke sorunlarının da tartışıldığı Adana Eczacı Odası 2014-2015 yılı seçimli genel kurulu Adana Seyhan Otelinde gerçekleşti.

ADEO'nun seçimli genel kurulunun açılışında konuşan Ecz. Ersun Özkan, 2010 yılından bugüne eczacıların yaşadığı ekonomik çıkmazların aşılamadığını söyledi. Binlerce eczacının yoksulluk ve açlık sınırında mücadele verdiğini söyleyen Özkan, "Her gün daralan eczane ekonomileri eczacının elinden alınarak birilerinin cebine aktarılan eczane cirolarıyla eczacı fakirleşti, tükendi. Her 3 eczacıdan 2'si zor duruma düştü" dedi.

2002 yılında başlayan sağlıkta dönüşüm ile tek taraflı dönüşümün bir parçası olduklarını ifade ederek, "Hasta memnuniyetini esas alan bir anlayış yerini müşteri memnuniyetini esas alan bir anlayışa bıraktı. Küresel politikalar nedeniyle tüm dünya'da ilaç, eczacılık ve sağlık alanı daralıyor. Dünyada ekonomik parametreler değişti. İki kutuplu dünya tek kutuplu dünyaya döndü. Vahşi kapitalizm tekrar ortaya çıktı. Eczacılar yapısal bir çıkmazın içerisindedir. Artık kutuyu satarak eczanelerin para kazanma şansı yoktur. Avrupa bu işin çözümünü meslek hakkında bulmuşlar. Eczacı sağlık danışmanı pozisyonuna gelmelidir" dedi.

Konuşmaların ardından ADEO Genel Sekreteri Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, 2014-2015 faaliyetlerini, Sayman Üye Ecz. Sühendan Toksöz, mali raporu okudu. Raporlar genel kurula katılan eczacılar tarafından oy birliği ile kabul edildi. Mevcut Başkan Ecz. Ersun Özkan'ın başta olduğu Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, Ecz. Sühendan Toksöz, Ecz. Erdem Kızıltepe, Ecz. Ahmet Gökhan Ünal, Ecz. Zuhal Cengiz Demir ve Ecz. Serdar Ünsal'dan oluşan liste ile Ecz. Hakan Deniz'in bağımsız olarak aday olduğu ADEO Yönetim Kurulu Üyeliğinin yanı sıra Türk Eczacılar Birliği Mevcut Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak ise Genel Merkez Kongre Deleğeliğine bağımsız olarak aday oldu.

Bugün Adana Eczacı Odasında gerçekleştirilecek oy kullanma işlemi sonrasında adaylar netleşecek. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adeo Başkanı Özkan: 'Eczacı Fakirleşti, Tükendi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement