Adıyaman'da 4+4+4 Zorunlu Eğitim Yasası Protestosu - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'da 4+4+4 Zorunlu Eğitim Yasası Protestosu

Adıyaman\'da 4+4+4 Zorunlu Eğitim Yasası Protestosu

Adıyaman'da Eğitim-sen üyeleri, 4+4+4 Zorunlu Eğitim Yasası'nı protesto etti.

12.09.2012 18:40

Adıyaman'da Eğitim-sen üyeleri, 4+4+4 Zorunlu Eğitim Yasası'nı protesto etti.

Demokrasi Parkı'nda düzenlenen ve bazı sivil toplum kuruluşu üyelerinin de destek verdiği protesto gösterisine yaklaşık 100 kişi katıldı.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen protestoda katılımcılar, ellerinde çeşitli döviz ve pankartlar taşıdı.

Burada grup adına açıklama yapan Eğitim-sen Genel Örgütlenme Sekreteri Mustafa Ecevit, 4+4+4 zorunlu Eğitim Yasası'nı eleştirerek okul kapılarının kaosa açıldığını iddia etti.

Zorunlu eğitim yasasıyla birlikte 60-66 ay arası çocukların otomatik olarak okullara kayıtlarının yapıldığını belirten Ecevit, "Yeni eğitim öğretim yılında 1. sınıfa başlayan çocukların sayısı iki katına çıkması, sınıf mevcutlarını da en az iki katına çıkarmıştır. Bu durum özellikle ilkokula yeni başlayan öğrenciler ve öğretmenleri için eğitim öğretim sürecinin sağlıklı yürütülmesini engelleyecektir" dedi.

Okulların alt yapısının 4+4+4 zorunlu eğitime hazır olmadığını ileri süren Ecevit şöyle devam etti:

"İlkokullarının yarısından fazlasının altyapı ve fiziki donanımları özellikle 1. sınıfa başlayan çocuklar için uygun değildir. Yüksek sıralar, tuvaletler ve lavabolar 72 aydan küçük çocuklar için ciddi kaza tehlikeleri oluşturmaktadır. Bütün bu eksikliklere rağmen bakanlığın hiçbir sorun yokmuş gibi davranması, sendikamızın ve kamuoyunun çok geniş kesiminin eleştirilerini duymazdan gelmesi ayrıca üzerinde düşünülmesi gereken bir durumdur."

Açıklamanın ardından bir süre daha slogan atan grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

Muhabir: Mehmet Fatih Aslan

Yayıncı: Sevil Çelik - ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adıyaman'da 4+4+4 Zorunlu Eğitim Yasası Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement