Adıyaman'da, "Kadın Hakları ve Film Günleri" Konulu Panel - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'da, "Kadın Hakları ve Film Günleri" Konulu Panel

Adıyaman\'da, "Kadın Hakları ve Film Günleri" Konulu Panel

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası ile Avrupa Birliği Bilgi Merkezi katkılarıyla 2 gün boyunca devam edecek olan “Kadın Hakları ve Film Günleri” etkinliği gerçekleştiriliyor.

23.09.2014 12:45

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası ile Avrupa Birliği Bilgi Merkezi katkılarıyla 2 gün boyunca devam edecek olan "Kadın Hakları ve Film Günleri" etkinliği gerçekleştiriliyor.

Adıyaman Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştiren "Kadın Hakları ve Film Günleri" konulu panele, TOBB Kadın Girişimciler kurulu Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Selda Tandoğan Demirel, AK Parti Adıyaman Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş, Hukuk ve İnsan Hakları Direktörü Yılmaz Ensarioğlu ile Adıyaman Üniversitesi İİBF Sosyal Hizmetler Bölümünden Doç. Dr. Özge Özgür, kadın dernekleri başkanları, kadın STK'lar, üniversite öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Panel öncesi, kadınlara yönelik film gösterileri gerçekleştirildi. Yapılan film gösterileri sonrası ise, Hukuk ve İnsan Hakları Direktörü Yılmaz Ensarioğlu ile Özge Özgür tarafından kadın hakları konusunda panel verildi.

"Kadın Hakları ve Film Günleri" etkinliğinin amacının, "Avrupa Birliği'ni topluma yakınlaştırmak amacıyla 1997 senesinden beri Türkiye genelinde faaliyetlerini sürdüren AB Bilgi Ağı, toplumu AB hakkında bilgilendirmeyi, AB-Türkiye hakkındaki ön yargıların önüne geçmeyi, halka yönelik doğru ve düzenli bilgi akışını sağlamayı hedefliyor. Bilgi Ağı tüm vatandaşları, iş çevrelerini, akademisyenleri ve sivil toplum kuruluşlarını, AB'ye katılım süreci ve AB hakkında bilgilendirmek amacıyla, çok çeşitli bir yelpazede, bilgilendirme toplantıları, konferanslar, çalıştaylar, kültürel etkinlikler ve sergiler düzenlemekte ve kamu kurumlarıyla, okullarla, STK'larla, KOBİ'lerle, üniversitelerle, belediyelerle ve diğer kurum ve kuruluşlarla ortak etkinlikler gerçekleştirmek" olduğu belirtildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'da, 'Kadın Hakları ve Film Günleri' Konulu Panel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement