Adıyaman Kadın Platformu Üyeleri, Kadına Yönelik Şiddetin Durdurulması İçin Milletvekillerine Mektup Gönderdi - Son Dakika
Yerel

Adıyaman Kadın Platformu Üyeleri, Kadına Yönelik Şiddetin Durdurulması İçin Milletvekillerine Mektup Gönderdi

Adıyaman Kadın Platformu, kadına yönelik şiddetin durdurulması için Adıyaman milletvekillerine mektup gönderdi.

02.01.2012 16:20

Adıyaman Kadın Platformu, kadına yönelik şiddetin durdurulması için Adıyaman milletvekillerine mektup gönderdi.

Adıyaman PTT binası önünde toplanan bir grup platform üyesi, yaptıkları basın açıklamasının ardından Adıyaman'da meydana gelen kadına yönelik şiddetin durdurulması için Adıyaman milletvekillerine mektup gönderdiler.

Adıyaman Kadın Platformu adına konuşan Gülizar Varol, Adıyaman'da kadına yönelik şiddetin arttığını ve katliamlara kadar gidildiğini belirtti.

Varol, 2009 yılında Kahta'da diri diri toprağa gömülen Medine Memi cinayetini de hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Ekim 2009'da Kahta ilçesinde yaşanan Medine Memi'nin diri diri toprağa gömülmesi cinayetinde henüz bir sonuca ulaşılamadı. Yargı sistemimiz oldukça ağır ve hantal işlemektedir. Seçilmişlerin bu cinayetlere sessiz kalması kadınları yaralamaktadır. Bu tepkisizlikten güç alan gerici ve katliamcı zihniyet, 28 Aralıkta yine Kahta'da Hacer A.'nın cinayetiyle karşımıza çıktı. Bu nasıl bir hukuktur, nasıl bir vicdandır. 21 yaşındaki Hacer A.'nın özel eşyalarını alması için polis eşliğinde şiddet gördüğü ailesinin yanına götürülmesi açıklanmaya muhtaç bir durumdur. Sadece görevli polislerin açığa alınması çözümü getirmiyor. Altında yatan gerici zihniyetin sorgulanıp mahkum edilmesi gerekmektedir. Yasaların kadın açısından yaşamda karşılığı bulunmuyor. Toplumsal gerçekliği, gericiliği, cinsiyet ayrımcılığı öngören yasaların biran önce değiştirilmesi gerekiyor."

Yapılan basın açıklamasınına ardından platform üyeleri Adıyaman Milletvekillerine mektup gönderdiler.

- ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adıyaman Kadın Platformu Üyeleri, Kadına Yönelik Şiddetin Durdurulması İçin Milletvekillerine Mektup Gönderdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement