Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi İnşaatı Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi İnşaatı Devam Ediyor

Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi İnşaatı Devam Ediyor

Hatay Valisi Lekesiz: ''Muhtemel bir afet halinde olağanüstü halin sağlıklı yönetilmesine ilişkin gerekli altyapıya sahip bir sevk ve idare merkezine ihtiyacımız vardı''

10.01.2014 17:21

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, muhtemel bir afet halinde olağanüstü halin sağlıklı yönetilmesine ilişkin gerekli altyapıya sahip bir sevk ve idare merkezine ihtiyacın olduğunu belirtti.

Lekesiz, Valilik Toplantı Salonu'nda İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi inşaatında devam eden çalışmalar ve gelinen son durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İlin deprem bölgesinde bulunduğunu ve muhtemel afetlere karşı hazırlıklı olunması gerektiğinin altını çizen Lekesiz, "Muhtemel bir afet halinde olağanüstü halin sağlıklı yönetilmesine ilişkin gerekli altyapıya sahip bir sevk ve idare merkezine ihtiyacımız vardı. Bunun için yaklaşık 2 yıl önce Afet Acil Durum Yönetim Merkezi inşaatına başlamıştık ve merkezin yakın zamanda hizmete girebilir hale geldiğini memnuniyete görüyoruz" dedi.

İl merkezine 20, havaalanına da 5 kilometre uzaklıkta bulunan ve 3 bloktan oluşan merkezde, daha etkin bir afet acil durum yönetiminin sağlanması için gerekli alt yapının yer alacağı kaydedildi.

Toplantıya İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhittin Şahin, İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Müdürü Halil Yücelen, Hatay İl Özel İdaresi Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürü Mehmet Turgutlu, İl Özel İdaresi İnşaat Mühendisi Atilla Özcan ve yüklenici firma temsilcileri katıldı. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi İnşaatı Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement