Afyonkarahisar'da Üniversiteye Hazırlık Kitapları Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'da Üniversiteye Hazırlık Kitapları Dağıtıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl uygulamaya konulan ortaöğretim okullarından mezun olan öğrencilere yönelik "Yetiştirme ve Telafi (Üniversite Sınavına Hazırlık)" kursuna katılan kursiyerlere kitapları, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner tarafından verildi.

16.11.2015 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl uygulamaya konulan ortaöğretim okullarından mezun olan öğrencilere yönelik "Yetiştirme ve Telafi (Üniversite Sınavına Hazırlık)" kursuna katılan kursiyerlere kitapları, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner tarafından verildi.

Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılan kitap teslim töreninde konuşan Vali Güner, üniversite sınavlarının öğrencilerin hayatını önemli ölçüde değiştiren bir sınav olduğunu söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, okul başarısının yükseltilmesi, okullardaki sosyo-kültürel faaliyetlerin artırılması ve fiziki kapasitelerin iyileştirilmesi ile ilgili okul müdürleriyle ortak çalışmalar yürüttüğünü dile getiren Güner, şunları kaydetti:

"Halk Eğitim Müdürlüğü de bizim eğitim sistemimiz içerisinde önemli bir alan olduğu için, mezun olmuş ve yaygın eğitim öğrencileri olarak sizler bu çalışmadan faydalanmaktasınız. Bu, aslında devletimizin ve hükümetimizin gençlerimize sunmuş olduğu büyük bir imkandır. Umarım gerek öğretmen arkadaşlarımız gerekse sizler üniversite sınavına girecek ortaöğretim son sınıfta okuyan öğrencilerden daha fazla puan alarak, Halk Eğitim Müdürlüğünün yaygın eğitimin başarılı bir modelini uygulandığını ispat edersiniz. Bize gurur yaşatmanızı istiyoruz. Bu kitaplar İl Özel İdaresi tarafından alınarak sizlere sunulmaktadır."

Güner, daha sonra, diğer protokol üyeleri ile 408 kursiyere, içerisinde soru bankası, konu anlatımı ve tarama testleri olan 3'lü kitap setini verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'da Üniversiteye Hazırlık Kitapları Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement