Afyonkarahisar'daki Gıda Zehirlenmesi - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'daki Gıda Zehirlenmesi

Afyonkarahisar\'daki Gıda Zehirlenmesi

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesi Kaymakamı Hayatı Taşdan, yedikleri yemekten zehirlenen öğrenci sayısının 79 olduğunu bildirdi.

22.12.2011 09:29

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesi Kaymakamı Hayatı Taşdan, yedikleri yemekten zehirlenen öğrenci sayısının 79 olduğunu bildirdi.

Çay Devlet Hastanesi ile Kız Meslek Lisesi pansiyonuna gelerek öğrencilerin sağlık durumu hakkında bilgi alan Taşdan, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin yediği yemeklerden numuneler alınıp soruşturma başlatıldığını söyledi.

Üzücü bir olay yaşandığını ifade eden Taşdan, "Kız Meslek Lisemizde bir gıda zehirlenmesi olduğunu düşünüyoruz. Sayı olarak 79 öğrencimiz hastanelerde müşahede altında. Bunlardan 12'si Afyonkarahisar'a, 14'ü de yerimiz olmadığı için Bolvadin Devlet Hastanesine sevk edildi. Sağlık ekiplerimizin genel değerlendirmesi, korkacak bir durumun söz konusu olmadığı yönünde. Tabi çocuklarımızın haklı olarak şikayetleri var. Ağrıları ve bulantıları var. Sağlık ekiplerimiz yakından ilgileniyor. Afyonkarahisar'dan da ekipler geldi. Diğer öğrencilerimiz de kaldıkları pansiyonda sağlık kontrolünden geçiriliyorlar."

Kaymakam Taşdan, konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığının soruşturma başlattığını, kendilerinin de idari soruşturma başlatacaklarını kaydetti.

Taşdan, öğrencilerin mercimek çorbası, köfte ve patates püresi yediklerini de sözlerine ekledi.

- AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'daki Gıda Zehirlenmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement