Ağız ve Diş Sağlığı Haftası - Son Dakika
Yerel

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası

Gümüşhane'de okul öncesi ve ilkokul 1 4. sınıflardaki 7 bin 343 öğrenci, ağız ve diş sağlığı taramasından geçirilecek

26.11.2013 17:44

Gümüşhane'de okul öncesi ve ilkokul 1-4. sınıflardaki 7 bin 343 öğrenci, ağız ve diş sağlığı taramasından geçirilecek.

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Aysın Rafet Ataç İlköğretim Okulunda "Ağız ve Diş Sağlığı Haftası" dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.

Mili Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Sağlık Müdürü Emre Boşnak, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Aziz Ahmet Sürel ve Halk Sağlığı Müdürü Engin Pehlivan ile geldiği okulda Vali Mayda, birinci sınıf öğrencilerine diş macunu ve fırçası dağıttı.

Amaçlarının genel sağlığın ve yaşam kalitesinin önemli bir parçası olan ağız ve diş sağlığı hizmetleriyle diş çürüğü olmayan bir toplum bilinci kazandırma olduğunu belirten Vali Mayda, Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde Milli Eğitim Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğiyle Mili Eğitim Müdürlüğümüze bağlı okul öncesi ile ilkokul 1. ve 4.sınıflar arasında bulunan 7 bin 343 öğrenciye diş sağlığı taraması yapılacağını söyledi.

Ağız ve diş sağlığının bireyin vücut sağlığını doğrudan etkileyen bir faktör olduğunu vurgulayan Vali Mayda, "Farkındalık oluşturacak bu proje ile ağız ve diş sağlığının öneminin anlaşılması ve toplum bilincinin oluşturulması hedeflenmektedir. Bu bağlamda projemize katkıda bulunan kurumlarımıza teşekkür eder, ilimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını dilerim" dedi. - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ağız ve Diş Sağlığı Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement