Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nden Ukrayna'ya yardım eli - Son Dakika
Yerel

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nden Ukrayna'ya yardım eli

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi\'nden Ukrayna\'ya yardım eli

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nden 16 gönüllü öğrenci, Avrupa Gönüllü Hizmeti Projesi bağlamında Portekiz'e giderek Ukrayna için sosyal sorumluluk ve yardım projesine katıldı.

15.05.2022 13:33  Güncelleme: 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nden 16 gönüllü öğrenci, Avrupa Gönüllü Hizmeti Projesi bağlamında Portekiz'e giderek Ukrayna için sosyal sorumluluk ve yardım projesine katıldı.

Erasmus+ ESC (Avrupa Dayanışma Programı) çerçevesinde Portekiz'de bulunan gönüllüler, Ukrayna için yardım paketi hazırlayarak yurt dışında da birlik ve beraberliği hatırlattı. Ukrayna halkına destek amacıyla getirilen yardım malzemelerini hazırlayan gönüllü öğrenciler, 2 hafta boyunca depoda toplanan yardımları paketleyerek Ukrayna'ya gönderdi.

"Savaşın bir an önce son bulmasını istiyoruz"

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nden 16 gönüllü öğrenci, yaklaşık iki haftalık süreçte Portekiz halkının da desteğiyle üç farklı depoda toplanan ve paketlenen ürünleri, tırlara yükleyerek savaş mağduru halk için yola çıkardı.

Gönüllü öğrenciler, iki haftalık süreçte gece gündüz demeden hazırladıkları yardım kolilerinde; kıyafet, oyuncak, mama, kuru gıda, iç çamaşırı, ayakkabı, battaniye, medikal malzeme, hijyen malzemelerinin bulunduğunu belirterek "Her gün üç tır dolusu koli paketlenip tırlara yükleniyor, ihtiyaç sahibi savaş mağduru Ukraynalılar için yola çıkıyor. Yaklaşık iki hafta süren bu seferberliğe Portekiz halkının desteği çok yoğun şekilde hissediliyor. Özellikle oyuncakları kolilere koyarken hissettiğimiz duygu çok trajikti. Savaşın bir an önce son bulmasını istiyoruz." İfadelerini kullandılar.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut da, gönüllü öğrencilerin bu zor süreçte böyle anlamlı bir projede yer almalarından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Ukrayna için hemen barış sağlanmalı, insanlar öldürülmemeli, ülkenin eski haline dönmesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

Projeyi yürüten Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğretim üyelerinden Davut Dağabakan da, öğrencilerin bu süreçte büyük bir özveri ile gece gündüz demeden yardım kolileri hazırladıklarını, tırlarla da Ukrayna'ya gönderdiklerini belirterek, savaşın daha fazla can kaybı ve acı yaşanmadan sona ermesi temennisinde bulundu.

Ayrıca Proje bağlamında Portekiz'in Braga şehrine giden 16 öğrenci; kamusal alanlarda, sosyal ve kültürel etkinliklerde, proje ortağı kurum ve kuruluşların kamu yararına olan faaliyetlerinde yardımcı oldular. Gönüllüler; spor faaliyetleri, proje üretme, çevreyi koruma faaliyetleri, Portekizce dersi ve dans derslerine katılarak sertifika alabilecekleri derslerden de yararlandılar. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nden Ukrayna'ya yardım eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement