Ahlat Müftüsü Zahit Demirel, ilçeden bu yıl kutsal topraklara gitmek için 846 hacı adayının sıra beklediğini belirtti.
Demirel, yaptığı açıklamada, bugün hac kuralarının çekilerek kutsal topraklara gidecek hacı adaylarının belirleneceğini bildirdi.
İlçede her geçen yıl hac müracaatlarında artış yaşandığını vurgulayan Demirel, "Ekonomik veya başka sıkıntısı olan vatandaşlar dahi hac için ayırdığı parayı harcamıyor. Geçen yıl hac için 160 kişi müracaat ederken, bu yıl 196 kişi ön kayıt yaptırdı. Önceki yıllardan da 650 kişi hacca gitmek için bekliyor" dedi.
Demirel, il genelinde ise yaklaşık 4 bin hacı adayının sıra beklediğini ifade ederek, ilçeden 350 dolayında hacı adayını kutsal topraklara göndermeyi planladıklarını sözlerine ekledi. - BİTLİS
Son Dakika › Yerel › Ahlat'ta 846 Kişi Hacca Gitmek İçin Sıra Bekliyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.