Ahlat'ta Kan Bağışı Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Ahlat'ta Kan Bağışı Kampanyası

Ahlat\'ta Kan Bağışı Kampanyası

Kızılay Van Bölge Kan Merkezi tarafından Bitlis’in Ahlat ilçesinde kan bağışı toplandı.

27.07.2015 17:47

Kızılay Van Bölge Kan Merkezi tarafından Bitlis'in Ahlat ilçesinde kan bağışı toplandı.

İlçenin Selçuklu Çarşısı'nda kurulan kan bağışı otobüsünde, Kızılay Van Bölge Kan Merkezi'nden gelen 1 doktor ve 3 sağlık personeli gün boyunca vatandaşlardan kan bağışı topladı. Kan bağışı otobüsü önünde kuyruk oluşturan Ahlatlı vatandaşlar, kan bağışına yoğun ilgi gösterdi. Kan bağışı otobüsünde görevli bulunan doktor Sinan Karakuş, rutin olarak üç ayda bir kan bağışı aldıklarını belirterek, "Aracımızda 3 sağlık personeli ve 1 doktor görev yapıyor. Kan bağışında bulunan vatandaşlar ilk önce bir form dolduruyor. Daha sonra kan değeri, tansiyon, nabız, ateş ve kilo değerlerine bakıldıktan sonra doktor tarafından değerlendirilerek kan bağışı alınıyor. Bizde bu değerleri normal olan vatandaşlarımızdan gün boyu kan bağışı topladık. Ahlat'ta beklediğimizden yüksek bir oranda kan bağışı topladık. Toplanan kan bağışları ihtiyaç olan hastanelere dağıtılıyor. Bu konuda da ilçe halkına teşekkür ediyorum. '1 Kan, 3 Hayat' sloganıyla yolumuza devam ediyoruz. Öte yandan kan bağışının yanı sıra artık kök hücre bağışı da alınıyor. Kemik ilik nakli bekleyen hastalar için kök hücre bağışı alınmaktadır. Zaten dünya genelinde de yapılan bir bağışdır" dedi.

Kan bağışında bulunan vatandaşlardan Mahfuz Akkuş ise, kan vermenin hem sağlık açısından hem de insanlık açısından büyük önem taşıdığını kaydederek, "Bizde bu bağışa katkıda bulunmak için arkadaşlarımızla kan bağışında bulunduk. İnşallah bu bağışımız yerini bulur. Bu yüzden herkesi kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Öte yandan Kızılay görevlileri, kan veren vatandaşların kaybettikleri sıvının dengelenmesi için de meyve suyu ve bisküvi ikramında bulunarak Kızılay armalı kupa hediye ettiler. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahlat'ta Kan Bağışı Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement