Avrupa Birliği Hayat ve Öğrenme Programı kapsamında hazırlanan proje ortakları arasında Romanya, Almanya ve Türkiye'nin bulunduğu "Ailede Şiddetin Önlenmesi" projesi kapsamında Sinop'a gelen grup Vali Ahmet Cengiz'i ziyaret etti.
Vali Cengiz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Sinop'tan projeye katılanlara teşekkür etti.
Projenin güzel olduğunu ifade eden Cengiz, "Önemli olan bu sorunların en asgariye indirilmesi yönünde alınacak tedbirlerin, kararların ve çözüm yollarının neler olabileceğinin iyi araştırılması gerekmektedir. Bildiğim kadarıyla Romanya ve Almanya'da İdari mekanizmanın çoğunlukla özerk olması nedeniyle proje kapsamındaki aile içi şiddete yönelik konulara Belediyeler bakarken, Türkiye'de ise Valilik bünyesindeki kurumlar bakıyor. Biliyorsunuz Türkiye'de aile içi şiddetle ilgili kanun 2010 yılında, Romanya'da ise aynı kanun geçtiğimiz Mayıs ayında çıkmıştı. Romanya AB üyesi olmasına rağmen Türkiye bu konuda onlardan daha ilerde."
Proje ortaklarından Sinop İmam Hatipler Derneği'nin (SİMDER) Kurucu Başkanı Yüksel Sandalcı, AB ortaklarıyla birlikte Sinop'ta gerçekleştirdikleri "Ailede Şiddetin Önlenmesi"ne yönelik proje çalışmasına, birbiriyle iletişim içinde olan meslek gurubunda çalışan psikolog, doktor, polis, avukatın yanı sıra gönüllüler ve ilgili olabilecek birimlerden 40 kişinin katıldığını söyledi.
Sandalcı, "Üç gün sürecek olan programda, Türkiye'de aile içi şiddetle ilgili mekanizma nasıl çalışıyor, şiddet gören aileler nasıl ve nerelere baş vuruyor, kadın sığınma evlerinin durumunu kimler takip ediyor. Bu çalışmalar 3 ülkede nasıl işliyor konusunu araştırıyoruz. Ayrıca proje içeriğinde "Aile içi şiddet"olan engellilere, çocuklara ve kadınlara yönelik şiddeti içeren araştırmalar sonucunda konuyla ilgili raporlar hazırlanacak ve ardından kampanyalar başlatılarak projenin olumlu yanları hayata geçirilecek" dedi.
Muhabir: Kenan Türkseven
Yayıncı: Dilek Sezen - SİNOP
Son Dakika › Yerel › 'Ailede Şiddetin Önlenmesi' Projesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?