AK Parti Görele Belediye Başkan Adayı Erener, Avcılarla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

AK Parti Görele Belediye Başkan Adayı Erener, Avcılarla Bir Araya Geldi

AK Parti Görele Belediye Başkan Adayı Erener, Avcılarla Bir Araya Geldi

Giresun’un Görele İlçe AK Parti Belediye Başkan adayı Tolga Erener, Görele Avcılar ve Atıcılar Derneği üyeleriyle bir araya geldi.

10.03.2014 10:20

Giresun'un Görele İlçe AK Parti Belediye Başkan adayı Tolga Erener, Görele Avcılar ve Atıcılar Derneği üyeleriyle bir araya geldi.

Görele Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği'nde Avcılar ve Atıcılar Derneği üyeleriyle bir araya gelen Görele AK Parti Belediye Başkan Adayı Tolga Erener, "Bizler AK Parti hükümetinin ortaya koyduğu hizmet anlayışını uygulamak istiyoruz. Hükümetimiz nasıl ki vatandaşımızı esas alarak icraatlar da bulunuyor, biz de yerel yönetimlerde halkımızın talepleri doğrultusunda çalışacağız. Yapacak olduğumuz projelerin daha doğrusu gerçeğe dönüştürecek olduğumuz projelerin yüzde 60 'a yakını devlet destekli ve sözü alınmış projelerdir. Belediye Başkanı seçildikten sonra hiçbir parti farkı gözetmeksizin herkese aynı mesafede olacağıma sizlere söz veriyorum. Görele çok güzel bir şehir büyüklerimiz bize çok güzel bir miras bırakmış ama biz bu mirasın kıymetini bilememişiz. İlçemizin en önemli sorunu istihdam konusudur. Belediyenin görevi iş bulmak ve fabrika kurmak değildir ama yatırımcıların önünü açmaktır" dedi.

İlçenin en büyük sorunlarından birinin de trafik sorunu olduğunu belirten Erener, "Vatandaşlarımız 'caddelerde yürüyemiyoruz' diyorlar o zaman demek ki Görele'nin bir eksiği de otopark. Biz bu sorunu da çözeceğiz. Vatandaşlar güzel mekanlarda düğün yapmak istiyoruz diyorlar, insanlar utanacak misafirlerimiz geldiğinde kalabilecek bir otelimiz olsun istiyorlar. Tabi ki talepler bitmez ama biz bu eksiklikleri tamamlamak için varız. Vatandaşlar diyor ki suyumuz çok pahalı. Evet, doğru. Evet pahalı olması son derece doğru çünkü Görele Belediyesi suyu kuyulardan elektrikle basarak elde ediyor. Dolaysıyla bu da maliyeti yükseltiyor bu da vatandaşa yansıyor. Biz DSİ ile anlaştık Çanakçı deresine yaptıracağımız göletle beraber cazibeli suyu Görele'ye getireceğiz ve elektrik maliyetini düşürerek su faturanıza yansıtacağız. Bunun sözünü verebilirim. Aynı zamanda Çanakçı Deresi'nin her iki yanına Yeşiltepe ve Kuymyalı Mahallerine DSİ tarafından istinat duvarları çekilip peyzajını yaparak aynen Ordu'nun Fatsa İlçesinde olduğu gibi ışıklandırarak park bahçe ve mesire yeri olarak kullanıma açılacak. Bir de Yeşiltepe Mahallesiyle Kumyalı Mahallesi arasında yaya köprüsü yapacağız" diye konuştu.

İlçede kapalı pazar yerinin olmadığını dile getiren Erener, "İlçede bir kapalı pazar yerimiz yok. Kapalı Pazar yerini biz kuracağız. Köy kadınlarımız organik ürünlerini zor şartlarda satıyorlar. Bu kadınlarımızın ürünlerini satabilecek oldukları reyonlar kuracağız. Herkesin yararlanabileceği çok güzel bir projemiz daha var. O da Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığıyla birlikte kuracağımız bir adet kapalı yüzme havuzu ve yanında hamamı savunası salonu ve kafeteryası olmak üzere bir değişim alanı oluşturacağız. Arkadaşlar Salih Sinirlioğlu Caddesi'ndeki trafik sorununu hepiniz biliyorsunuz, bir belediye başkanı dik durabilmeli. Birileri tepki koyabilir ama biz bildiğimizden şaşmamalıyız. Bu caddede park yasağı getirmeyi düşünüyoruz çünkü burası bizim cazibe sokağımız. Hasan Ali Yücel Caddesi bizim ikinci cazibe sokağımız. Burayı da trafiğe kapatabiliriz. Balıkçı halimiz var. Ben oy da kaybetsem balık burada satılmaz, halkımız bundan rahatsız. Güzel bir balıkçı hali yapmamız lazım. Balıkçı esnafını da rahatlatacak halkımızı da rahatlatacak bir balık hali yapmak zorundayız. Dolaysıyla bu sokağın çehresi değişecek kafeteryalar olacak gece 12'ye kadar yürüyüş alanları olacak ve ışıklandıracağız. Görele'de yapılacak çok şey var" şeklinde konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Görele Belediye Başkan Adayı Erener, Avcılarla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement