AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru Seçim Çalışmalarına Başladı - Son Dakika
Yerel

AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru Seçim Çalışmalarına Başladı

AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru Seçim Çalışmalarına Başladı

AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru; "Son iki yılda özellikle yeni milletvekillerimiz seçildikten sonra son dönemde ciddi bir hızlanma yakaladık."

22.10.2013 14:48

AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru; "Son iki yılda özellikle yeni milletvekillerimiz seçildikten sonra son dönemde ciddi bir hızlanma yakaladık. Sağ olsunlar bakanımız, milletvekillerimiz ve teşkilat mensuplarımız güzel bir uyum içerisinde Sivas'a daha fazla nasıl hizmet yaparız onların çalışması yapılıyor ve bu çalışmalar doğrultusunda da çok ciddi bir şekilde hizmetler bir bir gelmeye başladı" dedi.

AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru, önceki gün İstasyon Caddesi esnafını ziyaret ederek vatandaşları dinledikten sonra, akşam ise teşkilatının Yenidoğan Mahallesi'nde düzenlediği mahalle toplantısına katılarak bölge halkı ile bir araya geldi.

Yenidoğan Mahallesi'nde konuşan Burhanettin Kuru, Sivas'ın özellikle son 2 yılda ciddi bir hız yakaladığını belirterek, "11 yıldır yaptıklarımız, yapma gayreti içinde olduğumuz hizmetler var. Sivas yaklaşık 7 milyar TL üzerinde bir yatırımı aldı son 10 yılda ancak son iki yılda özellikle yeni milletvekillerimiz seçildikten sonra son dönemde ciddi bir hızlanma yakaladık. Sağ olsunlar bakanımız, milletvekillerimiz ve teşkilat mensuplarımız güzel bir uyum içerisinde Sivas'a daha fazla nasıl hizmet yaparız onların çalışması yapılıyor ve bu çalışmalar doğrultusunda da çok ciddi bir şekilde hizmetler bir bir gelmeye başladı" dedi.

Son dönemde Sivas'a yapılan hizmetlerin bir kısmı hakkında vatandaşlara bilgi veren Kuru, 600 yataklı eğitim ve araştırma hastanesinin inşaatının hızla devam ettiğini söyleyerek, "Bu hastane Türkiye'nin en modern hastanelerinden bir tanesi. Burada 3 kişilik oda ve koğuş sistemi hiç yok. ya tek kişilik ya da çift kişilik refakatçiniz de sizinle kalabiliyor. Banyosu tuvaleti içinde 4 yıldızlı otel konforunda 600 yataklı hastaneyi seneye inşallah açıyoruz" diye konuştu.

Seçimde Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun adını yakışır bir şekilde yaşatacaklarının sözünü verdiklerini hatırlatanKuru,"Şunu yapmayacağız; eskiden açılmış bir caddenin adını değiştirip veya ufak tefek bir tesis yapıp Muhsin Yazıcıoğlu'nun adını vermeyeceğiz. Biz Türkiye'nin en modern kültür merkezlerinden bir tanesini Sivas'a yapacağız ve adını da 'Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi' koyacağız. Kış erken gelmezse bu sene, yoksa bahar ayında temelini atıyoruz. Muhsin Yazıcıoğlu'nun adını sıfırdan yapılmış gerçek bir proje ile AK Parti hükümeti olarak biz yaşatıyoruz" ifadesini kullandı.

AK Parti döneminde Cumhuriyet Üniversitesi'nde büyük bir gelişmenin yaşandığını söyleyen Burhanettin Kuru sözlerine şöyle devam etti:

"AK Parti iktidara geldiğinde Cumhuriyet Üniversitesi 30 yaşındaydı. 30 yılda ulaştığı toplam öğrenci sayısı 15 bin 11 yıldır iktidardayız üniversite 40 yaşına ulaştı şu anki öğrenci sayısı 47 bin. Üniversitenin büyümesi çok önemli İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren bugün il başkanınız olarak şunu söylemek istiyorum; ikinci devlet üniversitesi için de çalışmaları başlatmak istiyoruz. Bunu da müjdelemek istiyorum."

Sivas merkezde AK Parti belediyeciliği anlamında hizmet edebilmek için seçimleri almak istediklerini söyleyen Burhanettin Kuru, "Sayın başkana ve geçmişte ki tüm belediye başkanlarına teşekkür ediyorum. Herkes elinden geldiği kadar bu şehre hizmet etmeye çalıştı. Mevcut başkanımız da bir şeyler yapıyor, yapmaya devam ediyor. Yapılana teşekkür ederiz ancak daha fazlasını, daha iyisini, daha güzelini AK Parti yapar! İspatı nedir; 11 yıllık iktidarımız, ispatı nedir Başbakanımız belediyecilikten geliyor, ispatı nedir AK Partili belediyelerin hizmeti ortada. İşte biz bu yüzden Sivas'ta AK Partili bir belediye istiyoruz" dedi.

AK Parti Sivas İl Başkanı olarak 5 yıldır yürütmüş olduğu görevin ardından Sivas Belediye Başkanı olarak devam etmek istediğini belirten Kuru, "Genel merkezimizle gerekli görüşmeleri yaptık. Sağ olsunlar 'Çalışmalarınızı başlatabilirsiniz' dediler. Bu bir söz anlamına gelmez ancak bu bir izindir. Biz de belediye başkan aday adayı olarak çalışmalarımıza başladık. Sivas belediye başkanlığına aday olduğumu belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Sivas'ta iktidar partisi il başkanı olarak en uzun süre görev yapan kişi olduğunu söyleyen Burhanettin Kuru, "Şükürler olsun 5 yıllık il başkanlığımız süresinde; il başkanlığını beceremedi, AK Parti'yi temsil edemedi, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a layık olamadı denecek bir durumumuz olmadı. Bundan sonraki hizmetimizi belediye başkanı olarak devam ettirmek istiyoruz. Bu istikrarı devam ettirmek istiyoruz. Sayın Bakanımızla, Milletvekillerimizle, bürokratımızla, teşkilatla ve genel merkezle uyumlu bir yapı ile belediye başkanı olarak hizmet etmek istiyoruz" dedi.

Mahalle toplantısında AK Parti Sivas Merkez İlçe Başkanı İsmail Çapraz da yer aldı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru Seçim Çalışmalarına Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement