Ak Parti İl Danışma Meclisi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Ak Parti İl Danışma Meclisi Yapıldı

Ak Parti İl Danışma Meclisi Yapıldı

AK Parti Elazığ İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

18.11.2012 16:00

Toplantıya Elazığ Koordinatörü ve Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, Elazığ Milletvekilleri Zülfü Demirbağ, Şuay Alpay, Faruk Septioğlu, Sermin Balık, AK PARTİ Elazığ İl Başkanı Mahir Sönmez, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Belediye Başkanları, il, ilçe, belde teşkilatları, belediye meclis ve il genel meclis üyeleri katıldı.

AK Parti İl Başkanı Mahir Sönmez, toplantının açılışında ilk olarak Atatürk'ün Elazığ'a teşriflerinin 75. yılını kutladığını belirterek; Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Kurtuluş savaşımızın lideri Atatürk'ü ve O'nun aziz dava arkadaşlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyorum." dedi.

Siyasi misyonlarının "bir ve diri olarak" ülkeye ve millete hizmet etmek olduğunu dile getiren Sönmez;" AK Partimizin hükümetleri hizmette 10. yılını geride bıraktı .Geçen bu süre içerisinde şehrimiz çok önemli hizmetlere, tarihi yatırımlara kavuştu.Elazığ'da çok şey değişti; Elazığ çok gelişti.Bu süreçte en önemli hizmetlerden biri de hiç şüphesiz yeni havalimanı oldu. Elazığ'ın 72 yıllık bir hayali; beklentisi gerçekleşmiş oldu."şeklinde konuştu.

Sönmez, Elazığ havaalanında yolcu sayısının her geçen ay arttığına dikkat çekerek;2002 yılında havayolu ile seyahat eden yolcu sayısı 42 bin 238'den 2012 yılı Ekim ayında 629.608'e yükselmiştir. Yılsonu itibariyle bu rakam 750 bine kadar yükselecektir. Bu tablo Elazığ'ın ulaşım merkezlerinden biri olduğunun en güzel örneklerinden biridir.Bir Türkiye rekoru daha vereyim sizlere; 2012 yılı Ekim Ayı'nda iç hat uçak trafiğinde Elazığ %66'lık artışla Türkiye'nin iç hat yolcu trafiğinde en fazla artış gösteren il oldu."

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ise belediye çalışmalarını anlattığı konuşmasında yakın bir tarihte, Ahmet Aytar Kapalı Spor Salonunun yıkılacağını, Doğukent mahallesi'nde ise yeni bir spor salonu yapılacağını söyledi.

Büyükşehir Kanunu ve Elazığ'ın büyükşehir olamaması meselesini gündemine alan Milletvekili Sermin BALIK, Elazığ'ın kanunda öngörülen nüfus kriterini yakalayamadığı için büyükşehir olamadığını ifade etti.

Elazığ Milletvekili Faruk Septioğlu ise, Galericiler sitesi konusunda üzerlerine düşen görevi yaptıklarını belirterek, kanatlı barajı ihalesinin bu sene sonunda yapılacağını, Sarıcan ve Baskil'deki göletler içinde proje ihalesine çıkılacağını söyledi.

Türk Hava Kurumu'nun istediği eski havaalanı yeri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Şuay Alpay ise, bu talebin Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü tarafından red edildiğini söyledi.

Ülke gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Zülfü Demirbağ ise konuşmasında, Şeker Fabrikasının özelleştirme ihalesinin iptaline değindi ve çiftçilerin bu fırsatı iyi değerlendirerek, şeker ekimini artırması gerektiğini kaydetti.

"HAS Partililer AK Parti'ye katıldı"

Toplantıda feshedilen Has Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Ayhan da Has partililerin AK Parti'ye katılmalarıyla dolayısıyla yaptığı konuşmada; AK Parti saflarına katılmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Daha sonra Ramazan Ayhan'ın rozetini Elazığ Koordinatörü ve Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım takarken, Elazığ Milletvekilleri, İl Başkanı Mahir Sönmez ve Belediye Başkanı AK Partiye katılan 537 üyenin rozetlerini taktılar.

Toplantı sonunda AK Parti Kadın Kolları İl Başkanlığı'ndan ayrılan Avukat Nihal Aydur Çiçek'e İl Başkanı Mahir Sönmez tarafından teşekkür plaketi verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Yerel Ak Parti İl Danışma Meclisi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement