AK Parti İzmir'de Temayül Yoklaması 27 Ekim Pazar Günü - Son Dakika
Yerel

AK Parti İzmir'de Temayül Yoklaması 27 Ekim Pazar Günü

AK Parti İzmir\'de Temayül Yoklaması 27 Ekim Pazar Günü

AK Parti Genel Merkezi, 27 Ekim pazar günü, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve İlçe Belediye Başkan adayları ile ilgili teşkilatın kanaatinin alınacağı bir temayül yoklaması yapacak.

23.10.2013 18:03

AK Parti Genel Merkezi, 27 Ekim pazar günü, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve İlçe Belediye Başkan adayları ile ilgili teşkilatın kanaatinin alınacağı bir temayül yoklaması yapacak.

Karşıyaka KSK Arena Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek olan temayül yoklamasında, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılacak temayülde 2 bin 689 partili oy kullanacak. İlçe Belediye Başkanlıkları için yapılacak temayülde ise 3 bin 943 partili sandık başına gidecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı için yapılacak temayülde, ilde oturan ve üyeliği devam eden parti kurucu üyeleri, il başkanı ve il yönetim kurulu üyeleri, il kadın ve gençlik kolları başkan ve yönetim kurulu üyeleri, il disiplin kurulu başkan ve üyeleri, il parti içi demokrasi hakem kurulu başkan ve üyeleri, ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, ilçelerin kadın ve gençlik kolları başkan ve yönetim kurulu üyeleri, büyükşehir belediye meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları, il genel meclis üyeleri ve ilçe belediye meclis üyeleri oy kullanabilecek. İlçe Belediye Başkanlıkları için yapılacak temayülde ise, ilçede oturan ve üyeliği devam eden parti kurucu üyeleri, ilçede oturan il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, ilçe kadın ve gençlik kolları başkan ve yönetim kurulu üyeleri, partili ilçe belediye meclis üyeleri, partili il genel meclis üyeleri, ilçeye bağlı belde başkanları, ilçeye bağlı partili belde belediye başkanları ve ana kademe mahalle başkanları oy kullanacak.

Komisyon Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop İzmir'de gerçekleştirilecek olan temayül yoklamasında görev yapacak olan Genel Merkez Temayül Komisyonu'nun üyeleri de belli oldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop'un başkanlığındaki komisyonda MKYK Üyesi Emine Çift, Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Fatma Berber Aytan ve Genel Merkez Gençlik Kolları Üniversiteler Başkanı Nurettin Çelik yer alacak. Komisyona il yönetiminden yeterli sayıda üye de yardımcı olacak. Gizli yapılacak olan oylama sonucunda sandıklardan çıkan formlar temayül sonuçları açıklanmaksızın ve başkaca bir işlem yapılmaksızın kapalı zarflara konulacak ve genel merkeze gönderilecek. Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlıkları için oy kullanacak olan teşkilat mensuplarına herhangi bir yönlendirme olmadan aday olarak görmek istedikleri iki ismi yazmaları istenecek. AK Parti'nin mevcut belediyesi olan Bayındır'da ise diğerlerinden farklı şekilde Belediye Başkanı ile ilgili kanaatlerin yazılması istenecek.

27 Ekim 2013 tarihinde Karşıyaka'da yapılacak olan yoklama ile ilgili bilgi veren AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı M.Atilla Kaya, teşkilatın kanaatlerinin alınacağı temayül yoklamasının oldukça önem taşıdığını belirtti. AK Parti'nin adayları belirlerken ince eleyip sık dokuyacağını, teşkilatın kanaatleri, kamuoyu yoklamaları ve siyasi konjonktürü göz önünde bulunduracağını ifade eden Kaya, "Siyasi partiler arasında adaylarını belirleme noktasında en demokratik yöntemleri kullanan, en bilimsel hareket eden ve toplumun beklentilerini karşılama noktasında en doyurucu çıkışı yapan parti her zaman AK Parti olmuştur. Temayül yoklaması teşkilatın kanaatinin ortaya konulacağı bir zemindir. İzmir'de binlerce partilimiz sandık başına giderek, hür iradeleriyle vicdani kanaatlerini ortaya koyacak. Bir demokrasi şöleni havasında geçmesi beklenen temayül yoklamamızın başta aday adaylarımız olmak üzere teşkilatımızın tüm mensuplarına ve İzmir'imize hayırlar getirmesini diliyorum." dedi.

YSK tarafından aday adaylarının broşür bastırmalarının, kendilerini tanıtıcı her türlü materyal kullanmalarının ve afiş yaptırmalarının belirli bir tarihe kadar sınırlandırıldığını hatırlatan AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı M.Atilla Kaya, temayül yoklaması esnasında bu konudaki YSK kararının harfiyen uygulanması noktasında takipçi olacaklarını belirtti. Aday adaylarının salon çevresinde broşür, gazete, dergi ve kartvizit dağıtmalarına, afiş asmalarına ve bu türden çalışmalar yapmalarına müsaade etmeyeceklerini ifade eden Kaya, "YSK'nın kararı bellidir. Zaten bunun dışına çıkılması düşünülemez. Ayrıca AK Parti'nin gelenekleri de bellidir. Bizim geleneğimizde herhangi bir yönlendirmeye ihtiyaç duyulmadan herkes hür iradesiyle sandığa gider ve vicdani kanaatini ortaya koyar. Bu noktada tüm aday adayı arkadaşlarımızın ve teşkilat mensuplarımızın hassasiyet sahibi olacağına yürekten inanıyorum." şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti İzmir'de Temayül Yoklaması 27 Ekim Pazar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement