AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık."Büyükşehir, Malatya'ya AK Parti İktidarının En Önemli... - Son Dakika
Yerel

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık."Büyükşehir, Malatya'ya AK Parti İktidarının En Önemli...

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık."Büyükşehir, Malatya\'ya AK Parti İktidarının En Önemli...

"Büyükşehir, Malatya'ya AK Parti iktidarının en önemli hediyelerinden biri olacak" dedi.

22.10.2012 13:25

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık,

"Büyükşehir, Malatya'ya AK Parti iktidarının en önemli hediyelerinden biri olacak" dedi.

Çalık, AK Parti Malatya İl Başkan Yardımcısı Eyüp Sağlam ve Merkez İlçe Başkanı Osman Güder ile Kayısı Kenti Muhtarlar Derneği'ni ziyaret etti. Büyükşehir Yasası ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı'nın yasalaşmasıyla Malatya'nın da büyükşehir olacak iller arasında yer alacağını hatırlatan Çalık, milletvekili seçildikleri andan itibaren, Malatya'nın büyükşehir olmasıyla ilgili yoğun talepte bulunduklarını anlattı.

Bu konuda başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçenlere teşekkür eden Çalık, "Malatya'nın büyükşehir olması rahmetli Turgut Özal'ın rüyasıydı. Gündeme getirdiğimizde de herkes 'Yine ağzı olan konuşuyor, milletvekilleri de konuşuyor' demişti. 'Büyükşehir yine rüya' diye bize sitem ediyorlardı. Ama biz her zaman olduğu gibi sözümüzün arkasında durduk" diye konuştu.

14 milletvekilinin meclise 13 ilin büyükşehir olmasıyla ilgili kanun teklifi sunduğunu anımsatan Çalık, "Bizim kanun teklifimiz Büyükşehir Yasası ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı ile birleştirilerek görüşülecek. Büyükşehir, Malatya'ya AK Parti iktidarının en önemli hediyelerinden biri olacak" dedi.

Muhtarlara söz konusu yasa tasarısı hakkında bilgi veren Çalık, "Köylerin mahalleye çevrilmesi, köy tüzel kişiliğinin kaybı anlamına gelmiyor. Şunu bilmenizi isterim ki; büyükşehire gelen bütçeden köylerimiz pay alamıyordu. Mahalle olduğu andan itibaren büyükşehire gelen pay, mahallerimize ve köylerimize de yansıyacak. Köylerimizin orman ve mera hakları korunacak. 5 yıl boyunca köylerimizden hiçbir vergi ve harç alınmayacak. Su bedeli de o sınırlar içerisindeki en düşük su tarifesinin 4'te birini geçemeyecek" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Yeter Erdine/ Tuba Karahan

Yayıncı: Ahmet Ekici - MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık.'Büyükşehir, Malatya'ya AK Parti İktidarının En Önemli... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement