AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Yeşilçimen'den Başkan Ülgür'e Sert Çıkış - Son Dakika
Yerel

AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Yeşilçimen'den Başkan Ülgür'e Sert Çıkış

AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Yeşilçimen\'den Başkan Ülgür\'e Sert Çıkış

Geçtiğimiz Cuma günü Belediye Meclis toplantısında AK Partili Belediye Meclis üyeleri ile gerginlik yaşayan ve bu gerginlikten sonra toplantıyı terk eden Ak Partili meclis üyelerine ilçe başkanlarından destek geldi.

11.12.2013 08:38

Geçtiğimiz Cuma günü Belediye Meclis toplantısında AK Partili Belediye Meclis üyeleri ile gerginlik yaşayan ve bu gerginlikten sonra toplantıyı terk eden Ak Partili meclis üyelerine ilçe başkanlarından destek geldi. AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, düzenlediği basın toplantısında Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür'ü eleştiri yağmuruna tuttu. Yeşilçimen, "Biz 2014 yerel seçimlerinde Başkan Ülgür'ün aday olmasını istiyoruz" dedi.

Aralık ayı belediye meclis toplantısının ikinci oturumunda gündem maddesi içinde bulunan Ayasuluk Kalesi'nin bakım ve onarım çalışmalarıyla ilgili konu gerginliğe neden olmuş, tartışma uzayınca da Başkan Ülgür AK Partili meclis üyelerinin mikrofonunu kapattırmış, bunun üzerine AK partili meclis üyeleri partilileriyle birlikte meclisi terk etmişlerdi.

Parti binasında basın toplantısı düzenleyen ve Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür'ü sert sözleriyle eleştiren AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, Başkan Ülgür'ün 1999 yılında "Kendisiyle barışık, kentlisiyle barışık" sloganıyla yola çıktığını, ancak her kavganın tam ortasında yer aldığını ileri sürdü. Yeşilçimen, ayrıca Başkan Ülgür'ün belediye başkanlığı döneminde Selçuk halkına verdiği vaatleri yerine getirmediğini belirterek seçim bildirilerini basın mensuplarına okuyarak açıkladı. Başkan Ülgür'ün son iki yıldır her meclis toplantısında AK Partili belediye meclis üyeleriyle her türlü konuşmayı tartışmaya taşıdığını söyleyen Yeşilçimen, "Meclis salonu sayın başkanın babasının malı değil" dedi.

Selçuk'taki bazı sivil toplum kuruluşlarının Başkan Ülgür'ün denetiminde olduğunu iddia eden Yeşilçimen, "Sayın Başkan bu sivil toplum kuruluşlarıyla olan göbek bağını açıklasın. Kimdir bunlar? Kim, kimi denetliyor" dedi.

Başkan Ülgür'ün AK Partili Meclis üyelerinin arkasından "Selçuk halkı aptal mı sizlere bir daha oy verecek" sözlerini de sert bir dille eleştiren AK Parti İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, "Evet, Selçuk halkı aptal değil, Selçuk halkı inanılmaz derecede zekidir. Üç dönemdir Sayın Vefa Ülgür'e tolerans tanıyan Selçuk halkı, 30 Mart 2014'te tolerans tanımayacağını, aptal olmadığını, sandıktan alacağı sonuçla görecektir." ifadesinde bulundu.

BAŞKAN ÜLGÜR'Ü KUTLUYORUM

Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür'ün 1999 yılından 2013 tarihine kadar sadece ziraatla uğraşan çiftçilerin arazi yollarını yaptırdığını, büyük emek harcandığını gördüklerini, bu konuda kendisini kutladığını da söyleyen Yeşilçimen, Başkan Ülgür'ün sadece belediye spor kulübü derneğini elinde tuttuğunu, diğer spor kulüplerine sahip çıkmadığını belirterek, spora siyaset soktuğunu ileri sürdü.

SELÇUKLULAR KİMİN "HAM" YAPTIĞINI SANDIKTA GÖSTERECEKLER

Geçtiğimiz cumartesi günü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yoğun bir katılımla gerçekleştirdiği Cemevi ve Kültür Merkezi temel atma töreninde yapılan siyasi konuşmaları da eleştiren Yeşilçimen, "Bu konuda öncelikle Alevi vatandaşların yıllardır özlemle beklediği Cemevi'nin adı neden Kültür Merkezi olarak yazılmış. Burası Cemevi ise Cemevi olarak belirtilmelidir. Acaba Cemevi'nin adı belirtilmediği için mi Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Selçuk Belediye Başkanımız siyaset yaptılar. Bu coşkuya ortak olmak için bizim arkadaşlarımız da oradaydı ve oradaki tören coşkusuyla olsa gerek her iki belediye başkanı da 'ama dikkat edin Ak Partili Belediye Başkan adayları gelirse, onlara oy verirseniz bu ilçeyi "Ham" yaparlar' Evet 3 ay sonra sandık geliyor. Selçuklu vatandaşlar memleketi kim "ham" etti, kim "ham" etmedi sandıkta soracaklar" dedi.

Başkan Ülgür'ün Ziraat Bankası'na kredi başvurusu yaptıklarını, ancak kredinin AK Parti İl yöneticileri tarafından engellendiği yönündeki açıklamalarını da sert bir dille eleştiren Yeşilçimen; "Sayın Başkan bu sözlerinde samimiyse, Sayın AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın bu krediyi durdurduğuna dair kiminle görüştüyse onu ifşa etmek zorundadır. Biz bu konuyu Ziraat Bankası Müdürü ile görüştük ve böyle bir konuşma yapılmamıştır. İl Başkanım Ömer Cihat Akay da böyle bir konuda hiçbir Ziraat Bankası yetkilisiyle konuşma dahi yapmamıştır. Böyle bir şey kesinlikle yoktur" ifadesinde bulundu.

35 PROJENİN 17'Sİ BİTİRİLME AŞAMASINDA

İzmir için açıklanan 35 projeden 17'sinin bitirilme aşamasında olduğunu, diğer projelerin ise ihale konumunda olduğunu hatırlatan Yeşilçimen, partisinin çalışmalarına hızla devam ettiğini söyledi. Başkan Ülgür'ün bu davranışlarını partisel sıkıntılarının sebebiyet verdiğini düşündüğünü ifade eden Yeşilçimen, "Bu sebeple Başkan Ülgür, öfkesini bizim arkadaşlarımızdan çıkarmaya çalışıyor. Biz 2014 yerel seçimlerinde CHP'nin adayının Vefa Ülgür olmasını istiyoruz" diyerek, AK Parti'nin kavga eden değil, yapıcı siyaset ile yollarına devam edeceklerini söyledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Yeşilçimen'den Başkan Ülgür'e Sert Çıkış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement