AK Parti Tepebaşı Danışma Meclisi Toplantısı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Tepebaşı Danışma Meclisi Toplantısı

Eskişehir Milletvekili Koca, "Artık, devletin de milletin de telleri aynı notaları çalıyor, gönül telleri birbirini anlıyor" dedi.

24.05.2014 18:20  Güncelleme: 11:29

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, "Artık, devletin de milletin de telleri aynı notaları çalıyor, gönül telleri birbirini anlıyor" dedi. 

Koca, partisinin İl Başkanlığı'nda düzenlenen Tepebaşı İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti'nin üzerine inşa edildiği en önemli ilkelerden birinin, istişare ve diyalog mekanizması olduğunu belirtti.

Ülkenin büyüyüp, geliştiğini anlatan Koca, kronikleşmiş sorunların AK Parti hükümeti tarafından çözüme kavuşturulduğunu söyledi.

"Gerilim siyasetine yüz vermeyen, bu siyaset anlayışından asla ayrılmayan çizgimizi daha da geliştirmeye kararlıyız" diyen Koca, 2023 Türkiye idealini gerçekleştirmek için teşkilatlarından büyük beklentileri olduğunu kaydetti. 

Cumhurbaşkanlığı ve 2015 genel seçimleri için partililerin kenetlenmesinin önemli olduğunu dile getiren Koca, şöyle konuştu:  

"Halk tarafından seçilecek olan ilk cumhurbaşkanı, bu ülkenin çarşısıyla, pazarıyla, kahvesiyle, meydanıyla, garibiyle ilgili olacak, sorunlarına eğilecek. Bu bilinçte olmayanlar, artık bu ülkede en yüce makam olan cumhurbaşkanlığı makamına oturamayacaklar. Eskiden cumhurbaşkanlığı kapalı kapılar ardında belirleniyor, kapalı kapılar ardında sürdürülüyordu. Bundan sonra cumhurbaşkanı meydanlarda cumhurla yani halkla buluşacak. Şimdiye kadar cumhurbaşkanını parlamento seçerdi. Bu sebeple parlamento baskı altına alınmaya çalışılırdı. Bu süreçte de cumhurbaşkanını milletimiz seçeceği için millet baskı altına alınmaya çalışıyor. İşte biz AK Parti teşkilatlarına düşen, meydanlarda, evlerde, kahvelerde gerçeği milletimize aktarmaktır."

Ülkede AK Parti ile devlet ve milletin kaynaştığını dile getiren Koca, "Şimdiye kadar millet ile devlet ayrı tellerden çalardı. Artık devletin de milletin de telleri aynı notaları çalıyor, gönül telleri birbirini anlıyor" ifadesini kullandı.

-Ülker Can

AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can ise 30 Mart'ta ülkenin tarihi dönüm noktalarından birini yaşadığını aktardı. Eskişehir'de 10 ilçenin AK Parti belediyeciliğinden yana tercih yaptığını belirten Can, şunları kaydetti:  

"Bu doğrultuda Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti Grubu olarak çoğunlukta bulunuyoruz. Ancak, bu dönemde AK Parti Grubu olarak meclis çoğunluğuna sahip olmamız, kamuoyuna ne yazık ki bir suç gibi yansıtılmak isteniyor. Seçim öncesi yapılan pazarlıkları bugün meclis gündemi yapanlar, yarının gündemlerini de bu pazarlıklara göre belirleme niyetindelerse, kimse kusura bakmasın biz AK Parti olarak bu oyuna gelmeyiz, gerekirse de bozarız."       

Can, Mahmudiye ilçesindeki yerel seçimin tekrarlanacağını anımsatarak, şöyle devam etti:  

"İnşallah, 1 Haziran'da Mahmudiye'de tekrarlanacak seçim sonucunda bu hizmet kervanına Mahmudiye'yi de katacak, orada da hizmetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Mahmudiye'de bu anlamda çalışmalarımıza devam ediyor, Mahmudiyeli kardeşlerimize yalnız olmadıklarını hissettiriyoruz. Perşembe günü Grup Başkanvekilimiz, Komisyon Başkanımız, MKYK üyemizin de olduğu 9 bayan milletvekili ile ilçemizi ziyaret ettik. Yarın Başbakanımızın talimatlarıyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek ilçemizi ziyaret edecek ve Mahmudiye'ye Ankara'nın bir ilçesi gibi nasıl sahip çıkacağını anlatacak. Pazartesi günü Milli Eğitim Bakanımızla beraber Tarım Bakanımız, salı günü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızla, cuma günü Kadın Kolları Genel Başkanım, ilçe halkımıza yanlarında olduğumuzu anlatacak. Mahmudiyeli kardeşlerimizi hizmetten mahrum bırakmayacağız. Mahmudiyelilerin yanına 15 yılda bir seçimden seçime gelip giden değil, hep yanında olan bir anlayışla bu çalışmaları yapıyoruz." 

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Tepebaşı Danışma Meclisi Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement