Akçakale Köyünün Belediye Sınırlarına Dahil Edilmesi - Son Dakika
Yerel

Akçakale Köyünün Belediye Sınırlarına Dahil Edilmesi

Akçakale Köyünün Belediye Sınırlarına Dahil Edilmesi

Gümüşhane'nin merkeze bağlı Akçakale köyünün Belediye sınırlarına dahil edilmesi ile ilgili yürütülen çalışmalara köy halkı karşı çıktı.

02.09.2013 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'nin merkeze bağlı Akçakale köyünün Belediye sınırlarına dahil edilmesi ile ilgili yürütülen çalışmalara köy halkı karşı çıktı.

Köy Muhtarı Ali Şişman, köylüleriyle birlikte yaptığı açıklamada şehre bitişik konumda bulunan köylerinin her türlü ihtiyacının İl Özel İdaresi tarafından karşılandığını, Belediye'ye bağlanmaları halinde tarım ve hayvancılıkla uğraşan köylünün mağdur olacağını ifade etti.

Şişman, son zamanlarda Akçakale köyü üzerinde birtakım siyasi ve idari çalışmalar sürdürüldüğünü öğrendiklerini, bu çalışmaların gerek köy halkı gerekse de köy muhtarı olarak kendisinin bilgisi alınmadan başlatılmış olduğunu belirterek, bu durumu 'abesle iştigal' olarak değerlendirdi.

Bir zamanlar 'Yeşil Gümüşhane' anılan Gümüşhane'nin halinin ortada olduğunu, her tarafının bina ve kooperatiflerle doldurulduğunu ve Akçakale köyünün de bu rant kavgasının içerisine çekilmek istendiğini öne süren Şişman, köy halkı olarak bütün bu durumların karşısında olduklarını deklare etti.

Kent merkezinde daha önce siyasi ve idari amaçlar uğruna Belediye sınırlarına dahil edilen Canca ve Kızılköy Mahallelerinin durumunun ortada olduğuna vurgu yapan Şişman, "Bu mahallelerimiz Belediye sınırına alındıkları günden bu yana en ufak bir yatırım almadıkları gibi, köy olmamaları nedeniyle İl Özel İdaresinden alacakları desteklerden de mahrum kalmışlardır. Bu köylerin yanında merkez mahallelerin durumu da çok iç açıcı olmadığı kamuoyunca gözlemlenmektedir. Hal böyle iken biz Akçakale köyü sakinleri olarak diyoruz ki; hali hazırda tek bir caddesi bulunan bir Belediyenin bu caddeyi bile olması gerektiği düzeye çıkaramamışken, köyümüze gözlerini dikmiş olmalarına anlam veremiyoruz. Önce şehri imar edin, sonra köyümüze talip olun." dedi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akçakale Köyünün Belediye Sınırlarına Dahil Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement