Aksaray'a 13 Katı Atık Toplama Ekipmanı Alınacak - Son Dakika
Yerel

Aksaray'a 13 Katı Atık Toplama Ekipmanı Alınacak

Aksaray\'a 13 Katı Atık Toplama Ekipmanı Alınacak

AK Parti Aksaray Milletvekili Ruhi Açıkgöz, Aksaray Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi'ne taşınacak atıklar için 13 katı atık toplama ekipmanı temin edileceğini söyledi.

23.05.2012 15:19

AK Parti Aksaray Milletvekili Ruhi Açıkgöz, Aksaray Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi'ne taşınacak atıklar için 13 katı atık toplama ekipmanı temin edileceğini söyledi.

Katı Atık Düzenli Depolama Tesislerinde sistemin verimli işleyebilmesi için transfer istasyonlarının yapılarak zincirin tamamlanması, transfer istasyonlarının hizmet alanı içerisinde oluşan atıkların tamamının tesise ulaşması, katı atık düzenli depolama tesisinin hizmet vereceği alanlardan ayrı ayrı taşınması yerine, transfer istasyonunda birikerek tek seferde taşınmasının daha ekonomik olacağı düşünüldüğünü belirten Milletvekili Ruhi Açıkgöz, "Uzak alanlardan katı atığın taşınması durumunda o alanlarda çevre kirliliğinin giderileceği düşünülmüş, bu düşünceler ışığında Özel Çevre Koruma Kurum Başkanlığınca Aksaray Katı Atık Düzenli Depolama Tesisine atık getirecek, sorumluluk alanında bulunan ilçe ve beldelerin atıklarını kolaylıkla ulaştırabileceği Eşmekaya, Acıpınar ve Selime Transfer İstasyonları planlanarak inşaları gerçekleştirildi. Bu projenin verimli bir şekilde işleyebilmesini için Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Tuzgölü ve Ihlara Özel Çevre Koruma Bölgelerinde bulunan, Aksaray Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi hizmet alanı içerisinde kalan beldeler olan Eşmekaya, Kutlu, Sultanhanı, Yenikent, Yeşilova, Selime, Yeşiltepe, Ulukışla, Topakkaya, Acıpınar, Sarayhan, Altınkaya ve Ihlara'ya, her birine bir adet olmak üzere toplam 13 adet katı atık toplama ve transfer ekipmanı temin edilecek. Bu araçların işletmeye alınması ile beldelerde oluşan katı atıkların Eşmekaya, Acıpınar ve Selime Transfer İstasyonlarına ulaştırılarak çevre kirliliğinin ortadan kaldırılmış olacak" diye konuştu. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aksaray'a 13 Katı Atık Toplama Ekipmanı Alınacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement