Aksaray'da "Medeni Devlet Türkiye" Konulu Konferans - Son Dakika
Yerel

Aksaray'da "Medeni Devlet Türkiye" Konulu Konferans

Aksaray\'da "Medeni Devlet Türkiye" Konulu Konferans

Aksaray Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) tarafından organize edilen "Milli Devletten Medeni Devlete Türkiye" konulu konferans düzenlendi.

25.06.2013 13:55

Aksaray Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) tarafından organize edilen "Milli Devletten Medeni Devlete Türkiye" konulu konferans düzenlendi.

Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü'nde gerçekleştirilen konferansa AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Vali Yardımcısı Mehmet Mızrak, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Yusuf Şahin, SGK İl Müdürü Saffet Çalışkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şahin Mercan, Turizm İl Müdür Vekili Mustafa Doğan ve çok sayıda davetli katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Üyesi Dr. Mustafa Özel, özellikle 'Milli Devlet ve Medeni Devlet' kavramları üzerinde durarak, bugünün ve geleceğin olaylarını 500-1000 yıl arası bir perspektiften bakılarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Bugün sanal bir neslin yetiştiğini, bu neslin anlaşılabilmesi için içinde barındırdığı masumiyetin de idrak edilmesi gerektiği belirten Özel, Antropoloji ilminin bu yüzden önem kazandığını kaydetti. Dr. Mustafa Özel, Seküler/pozitivist Ulusçuluk, Milli Devlet ne kadar Millidir?, Ulus kavramının tahayyülü, Türk Ulusçuluğu bir fenomen midir?, Türk Uluslaşması Projesi'nin ana ilkeleri nelerdir?, Yeni bir Misak gerekli midir?, Yeni bir Küresel Yönetim konuları hakkında birer sunum yaptı. Konferans sonunda bir konuşma yapan MÜSİAD Aksaray Şube Başkanı Kerim Yardımlı ise konferansın çok faydalı ve başarılı geçtiğini, bu tür organizasyonlara devam edeceklerini ve halkın bu tür organizasyonlara katılımla destek vermesinin önemli olduğunu söyledi. Yardımlı, MÜSİAD olarak sosyal sorumluluklarının bilincinde ve takipçisi olduklarının altını çizerek, konferansın konuşmacısı Dr. Mustafa Özel'e, teşekkür etti. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aksaray'da 'Medeni Devlet Türkiye' Konulu Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement