Aksaray'da Sbs ve Lys'de Dereceye Giden Öğrenciler Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

Aksaray'da Sbs ve Lys'de Dereceye Giden Öğrenciler Ödüllendirildi

Aksaray\'da Sbs ve Lys\'de Dereceye Giden Öğrenciler Ödüllendirildi

Aksaray Valisi Selami Altınok, 2013 yılı Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'nda dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi.

24.07.2013 11:33

Aksaray Valisi Selami Altınok, 2013 yılı Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'nda dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi.

Valilik Toplantı Salonunda SBS ve LYS'de dereceye giren öğrencileri kabul eden Vali Selami Altınok, ödül töreninde yaptığı konuşmasında Aksaray'da eğitim kalitesini daha iyi noktaya getirilmesi için hep birlikte büyük gayret içinde olduklarını söyledi. Öğrencileri başarılarından dolayı tebrik eden Vali Altınok yaptığı açıklamada sınavların öğrenciler için hayatlarında önemli merhalelerden olduğunu ifade ederek, "Sınavları herkes eleştirir niye sınavlar var, çocukları koşuşturuyoruz diye ama sınav olmadan hayatın amaçlarının gerçekleşebilme şansı maalesef yoktur. SBS'ye giren genç kardeşlerimiz ilk merhaleyi atlatmış oldular. Üniversite sınavına girenler hayatlarını yönlendirebilecekleri, bundan sonraki hayatlarını planlayacakları bölümü geride bıraktılar. Anne babaları, öğretmenleri okuldaki dershanedeki idareci ve öğretmenleri de en az onlar kadar mutlular" dedi.

Eğitimde Aksaray'da iyiye gidiş olduğunu gördüğünü belirten Vali Altınok, "Aksaray da eğitimin kalitesinin daha iyi noktaya getirebilme adına kamu ve özel olmak üzere öğretmenlerimiz veliler, asli görevi bu işler olan idareciler olarak büyük bir gayret içindeyiz. Başarının belirli noktada bir araya gelmesi temelde en büyük ögeleri, her ne kadar sınavları zaman zaman eleştirme noktasına gelsek de yine de siz sevgili gençlersiniz. Sizin elde edeceğiniz gayret göstereceğiniz başarılar Aksaray'daki eğitim kalitesi ve seviyesini daha yukarıya çekecektir. Geçen seneden bu seneye geldiğimiz noktada iyiye gidiş olduğunu değerlendiriyorum" diye konuştu.

Öğrencilerle sohbet eden Vali Selami Altınok, bütün velilerin çocuklarının tıp okumasını istediğini genelde böyle bir düşünce oluştuğunu ancak kendisinin buna katılmadığını kaydederek, "Sizler gönlünüz ne istiyorsa onu okuyun. Sevmediğiniz beğenmediğiniz, sadece toplumda statü olarak çok iyi görünüyor zannı ile meslek seçmeyin. Tabii ki iş imkanı olan alanları seçsin, anne baba ve öğretmenlerinizin tavsiyelerini dinleyin ancak yaptığınız değerlendirmeler sonunda yapmak istediğiniz bölümü, sevdiğiniz bölümü seçin o zaman daha mutlu olacaksınız" dedi. Toplumda her alanda meslek erbabına ihtiyaç olduğunu bu nedenle herkesin üniversiteyi okuyacak diye bir şartın olmadığını vurgulayan Vali Altınok, üniversiteyi kazanamayan ancak okumak isteyenlerin daha iyi hazırlanarak tekrar sınavlara girmeleri gerektiğini belirtti.

Vali Selami Altınok, SBS'de dereceye giren Oğuzhan Yücel, İpek Durgun, Sezai Furkan Tay, Begüm Berfin Bozca, Dukan Kılınç, Şura Koç, Esra Karabörk, İrem Yenipınar, Buket Ece Ayhan, Oğuzhan Zile ile LYS'de başarılı olan öğrenciler; Oğuzhan Et, Mehmet Koç, Aybala Bulut, Ahmet Furkan Ahi, Emre Demirkıran, Şevval Nur Yağlı, Semih Kadir Aydın, Raşit Emre Tuygar ile 'Ekmek İsrafını önleme kampanyası kapsamında düzenlenen kompozisyon yarışmasında Türkiye Birincisi olan 23 Nisan Ortaokulu Öğrencisi Fatma Sümeyye Güçlü'yü tebrik ederek çeşitli hediyeler verdi. Vali Altınok, öğrencilerin aileleri, öğretmen ve okul müdürlerini de kutlayarak Aksaray'da eğitimin daha iyi seviyeye gelmesi için hep birlikte gayret göstermeye devam edeceklerini belirtti.

Ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aksaray'da Sbs ve Lys'de Dereceye Giden Öğrenciler Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement