Aksaray'da Türban Krizi - Son Dakika
Yerel

Aksaray'da Türban Krizi

Aksaray\'da Türban Krizi

Valilikten, AK Partili İl Genel Meclisi Başkanı'nın Başörtülü Ebe Eşine Soruşturma İzni

24.06.2011 18:31  Güncelleme: 10:22

Aksaray'da Güzelyurt Sağlık Grup Başkanlığı, Selime Aile Sağlık Merkezi'nde yardımcı sağlık personeli olarak görev yapan AK Partili İl Genel Meclisi Başkanı Özkan Doygun'un eşi ebe Hatice Doygun ile Aile Hekimi Dr. Nihal Vurguncu hakkında, başörtülü olarak çalıştıkları için 'kılık kıyafet yönetmeliğine' uymadığı gerekçesiyle tutanak tuttu. Güzelyurt Kaymakamlığı'da disiplin soruşturması açılması için konuyu Aksaray Valiliği'ne iletti. Aksaray Valiliği de İl Sağlık Müdürlüğü tarafından soruşturmanın yapılmasına izin verdi.

Güzelyurt Sağlık Grup Başkanı Dr. Hilal Seydel, 12 Ocak 2011 tarihinde Selime Aile Sağlık Merkezi'nde denetleme yaptı. Denetleme sonucunda Sağlık Merkezi'nde görevli Aile Hekimi Dr. Nihal Vurguncu ve yardımcı sağlık personeli Hatice Doygun'un 'Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık, Kıyafet Yönetmeliğine' uymadıkları başörtülü olarak çalıştıkları, ayrıca Aile Sağlık Merkezi'nin fiziki şartlarının hasta sağlığı açısından uygun olmadığı, dezenfeksiyon ve hijyene gerekli önemin verilmediği, ısıtma ve aydınlatma imkanlarının yetersiz olduğu tespit ettiklerine dair tutunak tuttu. Güzelyurt Kaymakamı Yavuz Güner de, durumu Aksaray Valiliği'ne bildirerek soruşturma yapılması için tecrübeli personel istedi. Aksaray Valiliği de 02 Şubat 2011 tarihinde her iki sağlık görevlisinin 657 Sayılı Devlet Memuru Kanunu'nun disiplin hükümleri ile Aile Hekimliği gereğince yapılacak disiplin soruşturması için İl Sağlık Müdürlüğü'nü görevlendirdi.

SAVUNMALARI İSTENDİ

Sağlık Müdürlüğü de Selime Aile Sağlık Merkezi'nde yardımcı sağlık personeli olarak görev yapan Hatice Doygun ile Dr. Nihal Vurguncu'dan 14 Haziran 2011 tarihinde savunmalarını istedi.

Doygun, eşinin ise yaklaşık 4 yıldır sözleşmeli personel olarak görev yaptığını söyledi.

VALİYE DESTEK EYLEMİ

Yaşanan bu olayların Aksaray kamuoyunda duyulmasının ardından çocuk ve başörtülü kadınlardan oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, ellerinde 'Şimdiye kadar gelmiş geçmiş en büyük vali', 'Halka bütünleşen valimiz', 'Kimsesizlerin sahibi' yazılı dövizlerle Aksaray Valiliği'nin önüne gelerek Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu'na destek olduklarını belirtti. Vali Alimoğlu ile görüşmek isteyen gruptan iki ilköğretim öğrencisi Vali Alimoğlu ile görüştü. Alimoğlu'nun öğrencilere, dersleriyle ilgilenmeleri konusunda tavsiyede bulunduğu belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Aksaray'da Türban Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement