Akşehir'de İşyerlerine Kamera Zorunluluğu - Son Dakika
Yerel

Akşehir'de İşyerlerine Kamera Zorunluluğu

Suçun azaltılması, suçlunun en kısa sürede yakalanması amacıyla Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü yeni bir uygulama başlattı.

09.01.2012 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suçun azaltılması, suçlunun en kısa sürede yakalanması amacıyla Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü yeni bir uygulama başlattı. Uygulama ile tüm oyun ve eğlence yerlerine kamera takma zorunluluğu getiriliyor.

Akşehir Kaymakamı Ahmet Katırcı, yaptığı açıklamada, araştırmalara göre suçluların yüzde 83'ünün halkın verdiği bilgiler doğrultusunda, yüzde 17'sinin ise güvenlik kuvvetlerinin kendi çabasıyla yakalandığını belirtti.

Vatandaşların huzuru için çalışan güvenlik kuvvetlerinin suçlular ile mücadelede vatandaşla işbirliğinin şart olduğunu ifade eden Katırcı, şunları kaydetti:

"Bu gerçekten hareketle, suçluların umuma açık işyerlerinde karıştıkları asayişe müessir olayların, işyeri güvenlik kamerası kayıtlarının yardımı ile tespiti, suçların önlenmesi ve suça razı olmamasının göstergesidir. Bu nedenle Akşehir halkının can ve mal güvenliğinin sağlanabilmesi, suç ve suçlu ile etkin mücadele yapılabilmesi, suç meydana geldikten sonra faillerin yakalanabilmesi için Akşehir Kaymakamlığı tarafından 05.01.2012 tarihinde alınan kararlar ile Akşehir ilçe sınırları içinde faaliyet gösteren kahvehane, kıraathane, playstation salonu, oyun salonu, internet kafe, bar, birahane, içkili restaurant, disko, diskotek ve gazino gibi istirahat ve eğlence yerlerine güvenlik kamera sistemi kurulması zorunluluğu getirilmiştir. Ayrıca rent a car olarak tabir edilen araç kiralama şirketlerine, kiraya verdikleri araçlara ait bilgileri ve sürücü bilgilerini Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğünün web sayfasında hazırlanan şifreli bölüme anında (online) girmeleri, araçlara GPS (Uydudan Araç Takip Sistemi) cihazı taktırmaları zorunluluğu getirilmiştir."

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akşehir'de İşyerlerine Kamera Zorunluluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement