Aksoy: Baraj Tamamlandığında Sulanabilir Arazi Artacak - Son Dakika
Yerel

Aksoy: Baraj Tamamlandığında Sulanabilir Arazi Artacak

Aksoy: Baraj Tamamlandığında Sulanabilir Arazi Artacak

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, kente geldiğinden bu yana meslek odalarına gerçekleştirdiği ziyaretleri sürdürüyor.

01.04.2015 18:43

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanlığını ziyaret etti. Aksoy başkanlık binası önünde Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Mehmet Cevat Delil ve üyeler tarafından karşılandı.

Delil, Vali Aksoy'a ziyaretinden ötürü teşekkür ederek odanın faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Ziyarette konuşan Vali Aksoy ise tarım sektörünün hem ülkemiz için hem de Diyarbakır için çok önemli bir sektör konumunda olduğuna dikkat çekti. Diyarbakır'ın tarım potansiyelinin çok büyük olduğunu belirterek bu konuda Ziraat Odası'na büyük iş düştüğünü vurgulayan Vali Aksoy şöyle dedi:

"Ziraat Odamız aracılığıyla üreticilerimizin eğitimleri, üretimin daha kaliteli hale getirilmesi ve üretim miktarının artması hususunda Tarım İl Müdürlüğümüz ile koordineli olarak birçok çalışma yürütülmektedir. Diyarbakır'da sulu tarıma geçildiği takdirde ürün çeşitliliği ve miktarı açısından çok güzel sonuçlar ortaya çıkacaktır. Silvan Barajı'nın bitirilmesi halinde sulanabilir arazilerimiz artacak çiftçilerimiz için önemli gelir kaynakları doğmuş olacaktır. Temennimiz Diyarbakır'ı hem ürün çeşitliliği hem de ürün miktarı açısından daha iyi bir konuma taşıyabilmektir. Tarım sektörü hem ülkemiz için hem de Diyarbakır için çok önemli bir sektör konumundadır. Tarımsal ürünlerimizin işlenerek ihraç edilmesi de bu yönde büyük önem taşımaktadır. Bu durum çiftçimizin ekonomisine de büyük katkı sağlayacaktır. Diyarbakır'a özgü ürünlerin markalaşması ve onların Türkiye'ye ve Dünya'ya tanıtılması büyük önem arz ediyor. Özellikle Karacadağ pirinci ile Türkiye üretiminin yarısının gerçekleştiği, Kulp'taki ipekböcekçiliği ve bunun gibi diğer ürünler için de önümüzdeki dönemde çeşitli çalışmalar yapacağız"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Aksoy: Baraj Tamamlandığında Sulanabilir Arazi Artacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement