Aktivistler kuraklığa dikkat çekmek için 15 kilometre yürüdü - Son Dakika
Yerel

Aktivistler kuraklığa dikkat çekmek için 15 kilometre yürüdü

Van Gölü Aktivistleri Derneği üyeleri, kuruma tehlikesi altında olan Bitlis'in Adilcevaz ilçesindeki Arin Gölü çevresinde 15 kilometre yürüdü. Arin Gölü, küresel ısınma ve bilinçsiz sulama nedeniyle kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır. Van Gölü Aktivistleri Derneği üyeleri, Arin Gölü'ne dikkat çekmek amacıyla göl çevresinde yürüyüş düzenlemiştir.

03.12.2023 09:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aktivistler kuraklığa dikkat çekmek için 15 kilometre yürüdü

BİTLİS - Van Gölü Aktivistleri Derneği üyeleri, kuruma tehlikesi altında olan Bitlis'in Adilcevaz ilçesindeki Arin Gölü çevresinde 15 kilometre yürüdü.

Küresel ısınma ve bilinçsiz sulama nedeniyle büyük oranda çekilen Arin Gölü, kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. 200 kuş türüne de ev sahipliği yapan Arin Gölü'ne dikkat çekmek isteyen Van Gölü Aktivistleri Derneği üyeleri, göl çevresinde 15 kilometre yürüdü.

Van Gölü Aktivistleri Derneği Spor Kulübü Başkanı Cemal Yıldırım, dernek olarak iklim değişikliği, vahşi sulama ve bilinçsiz su tüketiminden kaynaklanan su kaybına dikkat çekmek için Arin Gölü çevresinde bir etkinlik yaptıklarını belirtti.

Aktivistler kuraklığa dikkat çekmek için 15 kilometre yürüdü
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aktivistler kuraklığa dikkat çekmek için 15 kilometre yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement