Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi Açılıyor - Son Dakika
Yerel

Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi Açılıyor

Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi Açılıyor

Akyazı Belediyesi tarafından engellilere yönelik başlattığı uygulama ile ilçede ilk ve tek olan Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi 8 Kasım Cuma günü saat.13.30'da açılıyor.

04.11.2013 12:46

Akyazı Belediyesi tarafından engellilere yönelik başlattığı uygulama ile ilçede ilk ve tek olan Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi 8 Kasım Cuma günü saat: 13.30'da açılıyor.

Engelli vatandaşlara yönelik başlattığı birbirinden güzel proje ve uygulamalarla halkın büyük teveccühünü kazanan Akyazı Belediyesi kısa bir süre önce uygulamaya koyarak çalışmaları başlattığı Proje maliyeti 816 bin lira olan ve maliyetinin yüzde 25'i Akyazı Belediyesi yüzde 75'i de Doğu Marmara kalkınma ajansı tarafından karşılanacak olan Akyazı genelindeki tüm okullarda Engelsiz Akyazı Projesi kapsamında ilçedeki 31 okulda yapılan 6 engelli rampası, 12 Asansör, 7 bahçe düzenlemesinden sonra bir başka önemli proje olan Akyazı Sosyal Gelişim merkezi projesini de 8 Kasım Cuma günü hayata geçiriyor.

Akyazı Belediyesi Sosyal işler ekipleri tarafından Engelli bireylerin yaşadığı daha önce tespit edilmiş evler tek tek dolaşılarak yeni açılacak olan Sosyal gelişim merkezi'nde Kurs almak isteyenler için kayıt işlemleri yaptırıldı. Kayıtların halen devam ettiğini belirten yetkililer Akyazı Sosyal Gelişim Merkezine kayıt yaptırmak isteyenlerin Akyazı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne gelerek kayıt yaptırabileceklerini ifade ettiler.

Sosyal Gelişim Merkezi ve Engelli vatandaşlara yönelik çalışmalarla alakalı açıklamada bulunan Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, "Akyazı'da Engelli vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz. Bu anlamda ilk projemiz olan Akyazı genelinde 31 okulda yapılan 6 engelli rampası, 12 Asansör, 7 bahçe düzenlemesi yapmaya başladık. Akyazı genelinde tüm sokaklarımızı, kaldırımlarımızı, çarşı içinde yürüyüş alanları ve engelli yollarımızı engellilerimizin rahatça gideceği şekle getirdik. Şimdi ise çok önemli olan bir diğer projemizi 8 Kasım Cuma günü hayata geçirecek olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bilindiği üzere Akyazı'da ilk ve tek konumda olarak açılacak olan Akyazı Sosyal Gelişim Merkezimizde engelli vatandaşlarımıza yönelik kültürel ve sosyal faaliyetler, kurslar, sergiler ve onları sosyal yaşama daha da bağlayacak engellerini aşmalarında önemli rol oynayacak bir sürü etkinlikler düzenleyeceğiz. Kurslarımızda filografi, resim, rölyef, el sanatları yanında aile danışmanlığı ve eğitim koçluğu hizmetlerinden de faydalanabileceklerdir. Engellilerimize yönelik yeni uygulamalarımız ve yeni projelerimizle her zaman onların yanında olacağız" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement