Antalya'nın Alanya ilçesinde Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Alanya Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından gerçekleştirilen organizasyonla kadınlar, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktıktan sonra beyaz dilek ağacına bağladıkları mor kurdelelerle kadına karşı şiddeti protesto ettiler.
Alanya'da siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcilerinin de katıldığı etkinlikte ilk olarak Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan bir konuşma yaptı. Özcan, 8 Mart'ın dünyada, kadınların eşitlik, kalkınma ve daha özgür yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri birlik ve beraberlik günü olarak kutlandığını belirterek, "Bugün burada Alanya Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin düzenlemiş olduğu etkinlikte siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının oda ve derneklerin temsilcileriyle ve halkında katılımıyla bir dayanışma sergilemekteyiz" dedi.
Alanya Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Tülin Bozoğlu ise yaptığı konuşmada, 8 Mart'ın sadece bir kutlama günü değil, aynı zamanda kadının toplumda bulunduğu noktayı sorgulama, değerlendirme ve kadınlar arası dayanışma günü olduğunu belirtti. Bozoğlu, "Kadınların şiddetten korunması açısından çok önemli olan sığınma evleri konusu tüm toplumun sorunu olarak görünmeyip, sadece kadın sorunu olarak algılanmaktadır" dedi. Kadına yönelik yaşanan ve yaşatılan sorunların ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel boyutlarıyla en önemli toplumsal sorun olduğunu belirten Bozoğlu, "Kadını toplumda ikincil konuma yerleştiren, sürükleyen, iten durumdan kurtulmak içinse, her kadının yan yana gelmesi, çabalarını birleştirmesi gerekir. Herkesi bu sorumluluğa sahip çıkmaya çağırıyoruz. Dünyanın daha yaşanılabilir hale gelmesi için erkeklerle yan yana durmayı hedefleyen bizler, sorgulama, değerlendirme, birlik, beraberlik, dayanışma ve mücadele günü olan bugünde bütün dünya ve ülkemiz kadınlarının Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyoruz" şeklinde konuştu.
Antalya Barosu Alanya Temsilcili Kadın Hakları Alt Kurulu adına söz alan Avukat Halime Şenli ise 8 Mart 1857 de New York'ta başlattıkları, eşitlik mücadelesinin halen sürdüğünü belirterek, "Günümüzde pek çok toplumda, kadınlar haklar ve koşullar açısından erkeklerden çok kötü durumdadırlar, kadın erkek eşitliği açısından dünya genelini ele aldığımızda çok vahim örneklerle karşılaşmaktayız. Alanya'da 2012 yılından bugüne kadar 431 kadına şiddete uğradığı için koruma kararı verilmiştir, 18 erkek bu koruma kararlarına uymadıkları için hapis cezasına çarptırılmıştır. Ne yazık ki bu gün hala bir çok kadının yaşamını, yasal hakları, yasalar değil, toplumsal ve
dini gelenekler belirlemektedir" dedi.
Etkinlik, kadınların davul zurna eşliğinde halay çekmeleri ile sona erdi.
Alanya Emniyet Müdürü Erkan Dur'un eşi Yasemin Dur ise, Polis Kafe'de bir araya geldiği polis eşleriyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.
Son Dakika › Yerel › Alanya'da Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?