Alaplı'da Hasat Bayramı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Alaplı'da Hasat Bayramı Düzenlendi

Alaplı\'da Hasat Bayramı Düzenlendi

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde fındık sezonun başlaması dolayısıyla Hasat Bayramı düzenlendi.

06.08.2013 21:14

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde fındık sezonun başlaması dolayısıyla Hasat Bayramı düzenlendi.

Alaplı Ziraat Odası tarafından bu yıl fındık sezonunun başlaması dolayısıyla ilk kez Hasat Bayramı düzenlendi.

Alaplı Çiçekli Köyünde örnek bahçe olarak seçilen Hasan Türkoğlu'nun fındık bahçesinde düzenlenen Hasat Bayramına Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Zonguldak İl Müdürü Necmi Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Alaplı ilçe Müdürü Rafet Yılmaz, Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, yönetim kurulu üyeleri, Alaplı Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Şengün, AK Parti Alaplı ilçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, CHP Alaplı ilçe Başkanı Hüseyin Tosun, il ve ilçe tarım mühendisleri ve çiftçiler katıldı.

Hasat Bayramında konuşan Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, ilk kez ilçede fındık sezonun başlaması dolayısıyla Hasat Bayramını kutladıklarını belirterek, "Hasat bayramı ilk kez yapıldığı için üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonraki her hasat bayramlarını hasatın başladığı tarihin ilk gününde yapacağız. Şimdiye kadar yapılmaması bizim için hatadır. Gıda tarım il müdürlüğümüz sayesinde bu sene hasat bayramını başlatmış bulunuyoruz. Hasat bayramına hoş geldiniz der hepinize saygılarımı sunarım. Değerli üreticiler ilçemizde 109 bin dekar arazi bulunmaktadır. 93 bin dekarı fındık bahçesidir. bu bahçelerin 20 bin dekarında ise organik tarım yapılmaktadır. Organik tarım Alaplı'da yanlış anlatılmaktadır. Organik tarım toprağın doğal halidir. Toprağa kimyasal maddeleri verdiğimiz zaman toprak özelliğini yitirmektedir.

İnsan uyuşturucu madde kullanınca bağımlı hale gelir. Hem sağlıgına zarar verir, hem cebine hem de çevredekilere zarar verir işte onun gibi toprağımızda öyle. Bu kimyasal maddeler insan sağlığı için ve çevre için son derece zararlıdır. Toprağımızı temizlemek, teneffüz ettiğimiz havayı, içtiğimiz suyu yediğimiz fındığın lezzetli olması için organik tarımı herkese öneriyoruz. Amacımız insanların sağlığını ve toprağımızın sağlığını düşünmek, devletimizde organik tarıma çok önem vermektedir. Dekar başına 70 lira para vermektedir. Gümeli bölgesinin tamamını organikleştirip, Fındık ağılı Mahallesinde ise organik bal üretimine başlıyoruz. Alaplı bölgesinin tamamı organikleşince Alaplı organik bal üretimi bölgesi olacak. Ben 2013 hasat mevsimini ve gıda tarım il müdürlüğümüzün önderliğinde yapılan hasat bayramının hayırlara vesile olmasını temenni ederim" dedi.

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç da Hasat Bayramı ve fındık sezonunun ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Hasat Bayramı programı sonrasında Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Zonguldak İl Müdürü Necmi Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Alaplı ilçe Müdürü Rafet Yılmaz, Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, yönetim kurulu üyeleri, Alaplı Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Şengün, AK Parti Alaplı ilçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, CHP Alaplı ilçe Başkanı Hüseyin Tosun, örnek bahçe olarak seçilen Hasan Türkoğlu'nun fındık bahçesini gezerek incelemelerde bulundular. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaplı'da Hasat Bayramı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement