Alaplı'da Taksiciler Engelliler İçin 60 Bin Mavi Kapak Topladı - Son Dakika
Yerel

Alaplı'da Taksiciler Engelliler İçin 60 Bin Mavi Kapak Topladı

Alaplı'da bazı taksiciler, engelliler için bir yılda topladıkları 60 bin mavi kapağı Anadolu Engelliler Derneği Alaplı Şubesi'ne teslim etti.

05.04.2012 10:27

Alaplı'da bazı taksiciler, engelliler için bir yılda topladıkları 60 bin mavi kapağı Anadolu Engelliler Derneği Alaplı Şubesi'ne teslim etti.

Taksici Necati Buldun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan engelli bir kişi için taksici arkadaşlarıyla birlikte mavi kapak topladıklarını söyledi.

Tekerlekli sandalye alınması için 230 kilo mavi kapak toplanması gerektiği açıklandıktan sonra kapak toplamaktan vazgeçtiğini anlatan Buldun, şöyle konuştu:

"Bir arkadaşımızın engelli bir vatandaş için mavi kapak toplaması bizleri çok etkiledi. Biz de taksici arkadaşlarımızla birlikte mavi kapak toplamaya karar verdik. Araçlarımızla müşteriye giderken yol kenarlarındaki mavi kapakları toplamaya başladık. Bir yılda yaklaşık 60 bin mavi kapak topladık. Bize 5 bin mavi kapak için tekerlekli sandalye, 10 bine için akülü araba verileceği söylenmişti. Biz de bir arkadaşımızın kızına tekerlekli sandalye kazandıracağımızın mutluluğunu yaşarken 230 kilo mavi kapak toplanması gerektiği söylenince çok üzüldük. Kapak toplamayı bıraktık. Elimizdeki 60 bin mavi kapağı da Anadolu Engelliler Derneği Alaplı Şubesi'ne teslim ettik."

Anadolu Engelliler Derneği Alaplı Şube Başkanı İsmail Korkut, topladıkları kapaklarla bir engelli vatandaşı tekerlekli sandalye sahibi yapabilmek için çalıştıklarını belirtti.

- ZONGULDAK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Alaplı'da Taksiciler Engelliler İçin 60 Bin Mavi Kapak Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement