Alaşehir'de 'Reflektör Tak Görünür Ol' Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Alaşehir'de 'Reflektör Tak Görünür Ol' Kampanyası

Alaşehir\'de \'Reflektör Tak Görünür Ol\' Kampanyası

Manisa Ziraat Odası ve İl Jandarma Komutanlığı işbirliği ile "Reflektör Tak Görünür Ol" kampanyası kapsamında Alaşehir'de 200 traktör römorkuna reflektör takılacak.

09.05.2012 16:20

Manisa Ziraat Odası ve İl Jandarma Komutanlığı işbirliği ile "Reflektör Tak Görünür Ol" kampanyası kapsamında Alaşehir'de 200 traktör römorkuna reflektör takılacak.

Alaşehir'de kampanyayı ilçe kuruluşları yürütecek. İlk uygulama pilot bölge seçilen Tepeköy'de yapılan bir törenle gerçekleştirildi. Törenlere Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Üsteğmen E.Oktay Aydoğdu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı ve vatandaşlar katıldı. Tepeköy Muhtarlığı önünde düzenlenen törende konuşan İlçe Jandarma Trafik Komutanı Başçavuş Serkan Sezer, "Trafik uyulması kaçınılmaz olan kurallar topluluğudur. Traktörler her ne kadar tarım aracı olarak imal edilip, ülke ekonomisinde önemli bir güç olsa da, bu araçlar kanunda belirtilen görünür olma ve diğer şartlarını yerine getirmedikleri takdirde tehlike unsuru olmaktadırlar. Bu kampanyada hedeflenen amaç; ilçemiz dahilinde reflektörsüz römorkun kalmaması, çiftçimizin bu konuda bilinçlenmesi ve bu bilincin yerleşmesi, diğer sürücüler için karayollarında güven bir trafik ortamının sağlanması ve en önemlisi de tabi ki trafik kazalarını önlemektir " dedi.

Sezer, "Son 5 yıl içinde Manisa genelinde meydana gelen traktör kazlarında 59 ölümlü kaza, 234 yaralamalı kaza, 45 maddi hasarlı kaza olmak üzere toplam 338 kaza meydana geldi. Bu kazalarda 60 kişi ölürken, 511 kişi yaralandı, 603 bin 821 TL maddi hasara neden oldu. Bu acı bir tablodur. Unutmayalım ki kazaları araçlar değil, insanlar yapmaktadır. Onun için trafikte her zaman sorumlu davranmalıyız " dedi.

Kampanyanın düzenlenmesinde işbirliği yapılan Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Nejdet Türk, ise traktör kazalarına meydan vermemek için sürücülere önerilerde bulundu. Türk, "Tarım sezonuna başlamadan önce traktörünüzün ve tarım aletlerinizin bakımını mutlaka yaptırın. Traktörler ile bunların her türlü römorkları ilk 3 yaş sonunda ve devamında 3 yılda bir muayenesini yetkili kuruluşlara yaptırınız. Traktörünüzde kullandığınız römorklara mutlaka 2 adet orijinal reflektör takınız. Römorka yüklediğiniz yük üzerine kesinlikle yolcu almayınız." dedi. Törende konuşan Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan ise "Alaşehir genelinde 7 bin kayıtlı traktör var. Birçok traktörümüzde reflektör maalesef yok. Bu konuda duyarlılık oluşturulması gerekiyor. Söz konusu kampanya bu nedenle çok önemli desteklenmelidir. Ucuz bir ürün olan ve herkesin alabileceği reflektör, hem kendimizin hem de karşımızdakilerin canını ve malını riske atmamak için mutlaka takılmalıdır." dedi.

Törenden sonra römorklara reflektör takıldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaşehir'de 'Reflektör Tak Görünür Ol' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement