Aldırmaz'dan Kadınlara Karanfil - Son Dakika
Yerel

Aldırmaz'dan Kadınlara Karanfil

Aldırmaz\'dan Kadınlara Karanfil

Adana Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin organize ettiği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamalarına katılmak üzere Adana’ya gelen Norveçli Klasik Gitarist Christina Sandsengen, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ı ziyaret etti.

09.03.2014 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin organize ettiği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamalarına katılmak üzere Adana'ya gelen Norveçli Klasik Gitarist Christina Sandsengen, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ı ziyaret etti. Zihni Aldırmaz, Norveçli sanatçıyı Adana'yla ilgili bilgilendirdi ve ziyaretinden duyduğu memnuniyeti bildirdi. Christina Sandsengen de Adana'yı, özellikli sıcak iklimi çok beğendiğini söyledi. Zihni Aldırmaz, sanatçıya çeşitli hediyeler sundu ve Torosların nadir bitki türlerinden oluşan tabloların bulunduğu fuayeyi gezdirdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ve AKDAM'ın birlikte düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğiyse Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, salonu dolduran hanımlara ve erkeklere karanfil armağan etti. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Zihni Aldırmaz, "Bizim çevremizdeki evlerde hanımların sözü erkeklerden fazla geçer. Azınlık da olsa kadınlara şiddet uygulayan mantaliteler var. Böyle bir tarzı benimseyenleri toplumdan atmamız gerekir. Kadınlarımızın yeryüzüne kattığı değerlerden dolayı gurur duyuyorum, iftihar ediyorum. Mesai arkadaşlarım arasında etkili yerlerde hanımefendi arkadaşlarımın bulunmasından dolayı çok mutluyum. Onlar muhteşem işler başarıyorlar. Sadece 8 Mart'ta değil, yılın 365 gününde kadınlarımıza hak ettikleri değerin verilmesini savunan biriyim" dedi.

Adana Büyükşehir Kent Konseyi Başkanı Cengiz Dinçer de, kutlanmayı ve özel olmayı en fazla hak eden günün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olduğunu belirtti. Cengiz Dinçer, kadınların şiddetten korunmasının önemine değindi.

Eski Milletvekili ve AKDAM Kurucularından Prof. Dr. Gaye Erbatur da kanunlarca eşitlik hakkı kendilerine verilmiş kadınların, bu hakkı kullanmakta zorluk çektiğini ifade etti.

Adana Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Zeynep Serap Baltacı ise, 1 gün değil her zaman hatırlanmak istediklerini söyledi. Baltacı, kadının ve erkeğin birbirlerini destekleyerek yükselteceklerini belirtti ve kadınsız bir toplum düşünmenin mümkün olmadığını vurguladı.

Konuşmaların ardından AKDAM başkan, yönetici ve üyelerine plaket verildi. Daha sonra Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği dinletileri sunuldu. Norveçli Gitarist Chiristina Sandsengen'in konseri de beğeniyle izlendi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aldırmaz'dan Kadınlara Karanfil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement