Ali Özgentürk'ün "Görünmeyen" Filmine Özel Gösterim - Son Dakika
Yerel

Ali Özgentürk'ün "Görünmeyen" Filmine Özel Gösterim

Ali Özgentürk\'ün "Görünmeyen" Filmine Özel Gösterim

Türk sinemasının kilometre taşlarından olan Ali Özgentürk, son filminde hem yönetmen hem de senarist koltuğunda oturuyor.

08.02.2012 11:13

Türk sinemasının kilometre taşlarından olan Ali Özgentürk, son filminde hem yönetmen hem de senarist koltuğunda oturuyor. Film, 30. İstanbul Film Festivali'nde Ahmet Mekin'e En İyi Erkek Oyuncu ödülünü getirdi. Film öncesi Prof.Dr. Alscancak Kültür ve Sanat Merkezi'nde saat 17.00'de

"Filmlere Kucak açan İzmir" konulu bir söyleşi gerçekleştirilecek. Söyleşiye konuk olarak Ali Özgentürk, Halil Ergün, Ahmet Mekin ve İzmirli tiyatrocular katılacak. Söyleşinin açılış konuşmasını Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan yapacak.

Filmin konusu şöyle: Anadolu'nun bir dağ köyünde doğup, yaşayan Recep, İstanbullu ve zengin bir aileye mensup olan Ebru'ya aşık olmuştur. Ebru da hayatlarında görünen bütün zıtlıklara rağmen Recep'i sevmiştir. Evlenmeye karar veren gençleri, Recep'in ailesinin rızasını almak için çıktıkları uzun bir yolculuk beklemektedir. Onlar köyde sosyal ve ekonomik statü farklılıklarından önlerine engeller çıkacağını sansalar da bilmedikleri, görünmeyen gerçekler çok başkadır. Zira 1936 yılında, dönemin en parlak klasik müzik bestecilerinden olan Macar Bela Bartok, Nazilerin baskısından kaçarak, hayatını ve sanatını farklı diyarlarda sürdürmek için Türkiye'ye gelmiştir. Ebru'nun büyükbabası Erol Soykan ve Recep'in büyükbabası Ekrem Kıraç, Bartok'u yabancısı olduğu bu topraklarda misafir ederken, arkadaşlıkları ve yakınlıkları da artar. Fakat Ekrem'in faili meçhul bir şekilde öldürülmesi, köylülerin gözünde bir anda Erol'u şüpheli durumuna düşürmüştür. Yıllar sonra Ebru'nun Erol Soykan'ın torunu olduğunu öğrenen Recep'in ailesi, yeni gelini hiç de hoş karşılamayacaktır.

(AH-)

08.02.2012 10: 53 TSİ

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ali Özgentürk'ün 'Görünmeyen' Filmine Özel Gösterim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement